Utslett veggedyr

Fører til «klø-bobler»

Sjekk boligen umiddelbart om du oppdager dette utslettet.

Kjenner du en spesiell søtlukt i boligen, kan det være et dårlig tegn. Video: Embla Hjort-Larsen / Dagbladet TV. Foto: Norsk Hussopp Forsikring / Privat. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Du blir bitt uten å merke det, men etter noen dager kan store deler av kroppen være dekket av kløende «bobler»

Og når du først har fått utslettet, kan det bety at du har fått veggedyr i hus. Da bør du ta affære så raskt som mulig. Veggedyrene kan nemlig ha bodd hos deg i flere uker allerede, og formert seg i hopetall.

Veggedyr i hus

Veggedyr er en parasitt som livnærer seg på menneskeblod. Veggedyr kan bo i veggene, men oftest er det i senga de befinner seg. Og der har de ett mål for øye:

Finne et ledig område på huden din som de kan feste seg godt fast til.

Når veggedyr har etablert seg i et rom, kan de formere seg raskt og spre seg til flere rom i boligen, eller til andre leiligheter i samme bygning.

Bortsett fra å legge igjen noen ekskrementer, gjør ikke veggedyr særlig skade i boligen, ifølge Anders Aak, seniorforsker ved avdeling for skadedyrkontroll hos Folkehelseinstituttet (FHI). Dette da det eneste veggedyr er ute etter, er blod fra menneskene som oppholder seg i boligen.

Men det er nettopp dette som kan bli riktig så ubehagelig – både fysisk og psykisk.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer