Fuktighet på soverommet

Foretrekker du kaldt soverom?

Da er det én ting du bør gjøre - hver uke.

KJØLIG: Når du har luftet soverommet, bør du sørge for å varme det opp igjen. Video: Embla Hjort-Larsen / Bjørn Eirik Loftås. Klipp: Tobias Fjeldvang. Vis mer
Publisert

Nå som det er kaldt ute, fyrer vi ekstra mye inne. På soverommet er det likevel mange av oss som foretrekker å ha det ekstra kjølig for å sove godt.

Men har du det kaldt på soverommet, er det én ting som er særlig viktig å gjøre, minst en gang i uken.

- La soverommet tørke

For en god natts søvn bør det ikke være altfor varmt på soverommet. Den ideelle temperaturen ligger på 15-18 grader, ifølge søvnekspertene.

Men liker du å ha det kaldere enn dette, bør du passe på at det ikke går utover inneklimaet:

- En voksen person svetter rundt en halv liter eller mer væske i løpet av natten. Svette og pust skaper kondens. Et kaldt soverom kan derfor føre til fuktproblemer, har Grethe Amdal, helsefaglig rådgiver hos Landsforeningen for hjerte- og lungesyke (LHL) tidligere forklart Dinsides lesere.

Derfor er det viktig å lufte godt for å få ut fuktigheten, understreker hun.

Men etter at du har luftet, bør du sørge for å varme opp igjen soverommet:

- Hvis du liker å ha det veldig kaldt på soverommet og om senga i tillegg står inntil en yttervegg, og fuktigheten i sengetøyet ikke tørker helt ut, kan det oppstå muggsopp. Derfor bør kalde soverom tørkes ut minst en gang i uka, sier Amdal.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer