Fuktighet på soverommet

Foretrekker du kaldt soverom?

Da er det én ting du bør gjøre - hver uke.

KJØLIG: Når du har luftet soverommet, bør du sørge for å varme det opp igjen. Video: Embla Hjort-Larsen / Bjørn Eirik Loftås. Klipp: Tobias Fjeldvang. Vis mer
Publisert

Nå som det er kaldt ute, fyrer vi ekstra mye inne. På soverommet er det likevel mange av oss som foretrekker å ha det ekstra kjølig for å sove godt.

Men har du det kaldt på soverommet, er det én ting som er særlig viktig å gjøre, minst en gang i uken.

- La soverommet tørke

For en god natts søvn bør det ikke være altfor varmt på soverommet. Den ideelle temperaturen ligger på 15-18 grader, ifølge søvnekspertene.

Men liker du å ha det kaldere enn dette, bør du passe på at det ikke går utover inneklimaet:

- En voksen person svetter rundt en halv liter eller mer væske i løpet av natten. Svette og pust skaper kondens. Et kaldt soverom kan derfor føre til fuktproblemer, har Grethe Amdal, helsefaglig rådgiver hos Landsforeningen for hjerte- og lungesyke (LHL) tidligere forklart Dinsides lesere.

Derfor er det viktig å lufte godt for å få ut fuktigheten, understreker hun.

Men etter at du har luftet, bør du sørge for å varme opp igjen soverommet:

- Hvis du liker å ha det veldig kaldt på soverommet og om senga i tillegg står inntil en yttervegg, og fuktigheten i sengetøyet ikke tørker helt ut, kan det oppstå muggsopp. Derfor bør kalde soverom tørkes ut minst en gang i uka, sier Amdal.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.