Forkjøpsrett på en uke

BOLIG: Før tok det opptil tre-fire uker etter budrunden å avklare om en borettslagsbolig skulle selges til en med forkjøpsrett. Nå kan det avklares i løpet av en uke.

Bilde: Anne Angelshaug.
Bilde: Anne Angelshaug. Vis mer
Publisert

Mange kjøpere av borettslagsleiligheter har opplevd å måtte vente i tre til fire lange uker før de har fått avklart om leiligheten blir deres, eller om den går til en med forkjøpsrett. I fjor ble forkjøpsretten benyttet ved hele fire av ti boligsalg i OBOS. Vil du lese mer om hvordan forkjøpsretten fungerer, klikker du på denne linken: OBOS-medlemmer først i køen

Ny praksis

De store boligbyggelagene i Oslo, OBOS og USBL, bekrefter nå at de har endret praksisen sin, slik at forkjøpsretten kan avklares raskere enn før.

- Både kjøper og selger har interesse av at boligsalget avgjøres så raskt som mulig. Det nye systemet er en service overfor våre medlemmer, og vi skulle ønske at flere benyttet seg av det, sier informasjonssjef i OBOS, Åge Pettersen.

Forkjøpsrett som er aktuell ved salg av borettslagsleiligheter, vil si at medlemmer i boligbyggelaget går foran andre i kjøpekøen. Hvor lang ansiennitet du har i laget, avgjør om du får boligen. Medlemmene kan kjøpe boligen til høyeste bud, etter at budrunden er ferdig. De trenger ikke selv å delta i budrunden. Vil du lese mer om hvordan du kan benytte deg av forkjøpsretten, klikker du her: Slik bruker du forkjøpsretten

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer