Frostskader

Forsikringsselskapene frykter sprengkulden

I fjor måtte forsikringsbransjen ut med 300 millioner kroner etter frostskader. Nå ber forsikringsselskapene om at man må ta forholdsregler før kulda kommer.

FROSTSKADER ER DYRE: Nå ber forsikringsselskapene om at folk må forberede seg godt. Minusgrader blir fort kostbare. I de verste skadetilfellene må vannrør, gulv og vegger rives og erstattes med nytt. I snitt koster en frostskade i en privatbolig nærmere 70.000 kroner å utbedre, ifølge forsikringsselskap. Foto: Tryg Forsikring
FROSTSKADER ER DYRE: Nå ber forsikringsselskapene om at folk må forberede seg godt. Minusgrader blir fort kostbare. I de verste skadetilfellene må vannrør, gulv og vegger rives og erstattes med nytt. I snitt koster en frostskade i en privatbolig nærmere 70.000 kroner å utbedre, ifølge forsikringsselskap. Foto: Tryg Forsikring Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Meteorologisk institutt har meldt at det i indre strøk over nesten hele landet i helgen kan komme ned mot 30 minusgrader. I ytre strøk og ved kysten kan minusgradene komme ned i 20 minusgrader enkelte steder.

Foreløpige beregninger fra Finans Norge for 2018 viser at det ble registrert nesten 6.000 frostskader. Det betyr utbetalinger fra forsikringsbransjen på over 300 millioner kroner, noe som var en kraftig økning fra året før.

Nå ber forsikringsselskapene om at folk må forberede seg godt.

– Minusgrader blir fort kostbare. I de verste skadetilfellene må vannrør, gulv og vegger rives og erstattes med nytt. I snitt koster en frostskade i en privatbolig nærmere 70.000 kroner å utbedre, sier Espen Opedal, sjef i Tryg Forsikring.

Antall vann- og frostskader varierer fra år til år og har sammenheng med hvor kald vinteren er, og hvor lenge kuldegradene regjerer. Også alderen på boligene spiller en rolle. Av de 6.000 frostskadene i fjor oppsto over 1.000 i hus som var over 50 år gamle. De verste frostskademånedene i 2018 var mars, februar og april.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer