Forsiktig med de nye suppeblenderne

Vi skulle bare teste en suppemaskin. I stedet ødela vi kjøkkenfronten.

Vi hadde skjønt det, hadde vi bare tenkt oss om. Det glemte vi, for vi var for opptatt med å lese bruksanvisningen. Foto: Elisabeth Dalseg
Vi hadde skjønt det, hadde vi bare tenkt oss om. Det glemte vi, for vi var for opptatt med å lese bruksanvisningen. Foto: Elisabeth Dalseg Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Her i DinSide tester vi nye produkter hver uke. Biler, laptoper, TV-er, økonomiske avtaler - og kjøkkenutstyr. Noen tester vi på jobb, noen produkter må vi reise langt for å teste, og andre tar vi med oss hjem. Der tester vi hvordan de fungerer i hverdagen, for å få en så autentisk opplevelse som mulig.

Det siste gjelder for de fleste kjøkkenmaskinene og -produktene vi tester. Vi står ikke i et sterilt laboratorium og tester dem, vi tar dem med hjem en stund, og ser hvordan de oppfører seg når vi lager mat. Det kan føre med seg noen litt uventete resultater. For eksempel da vi skulle teste suppeblendere.

Se alle våre tester av kjøkkenutstyr her

Bruksanvisningsfobi

Brukerfeil: Varm damp på folierte kjøkkenfronter var ingen god kombinasjon.  Foto: Elisabeth Dalseg
Brukerfeil: Varm damp på folierte kjøkkenfronter var ingen god kombinasjon. Foto: Elisabeth Dalseg Vis mer

En av de tingene denne journalisten har måttet lære seg er å lese bruksanvisninger. Vanligvis, når vi tar i bruk nye produkter hjemme, skummer vi gjennom brukerveiledningen, og leser kun det aller mest nødvendige. Når vi tester produkter, er vi imidlertid pinlig nøyaktige. For vi kan ikke teste produkter uten å bruke dem slik produsenten har tiltenkt.

Det vi har lært av dette er at bruksanvisninger kan være en fest. Vi elsker blant annet den forvirrede vennen Ikea alltid sørger for er til stede i sine, og vi ler oss skakk av utenlandske bruksanvisninger.

Bruksanvisninger er altså en kilde til underholdning som aldri går tom. Noen ganger er det så mange forholdsregler og advarsler at det eneste som mangler er: Bruk full beskyttelsesdress i tilfelle noe skulle gå galt.

Andre ganger skulle vi ønske at de hadde vært litt mer utfyllende. Eller at vi ikke hadde vent oss til å lese så mange forholdsregler at vi sluttet å tenke.

Skjønner ikke produktene: En av to klarer ikke bruke det de kjøper

Tenke sjæl!

Da vi skulle teste den ovennenvte suppeblenderen sto det klart og tydelig at vi måtte passe oss for den varme dampen, slik at vi ikke skulle brenne oss. Det som ikke sto, som vi burde tenkt på, var at denne dampen kunne skade mer enn bare huden vår.

For når blenderen sto trygt plassert godt inn på kjøkkenbenken, ikke ute på kanten, slik at den skulle stå ekstra trygt, gjorde dampen sitt. På kjøkkenfrontene våre. Det tok heldigvis ikke så lang tid før vi så det - og tenkte på det, og vi fikk forhindret store skader.

Nå har vi et kjøkkenskap med en lett boblet front i underkant. Det er ikke ubotelig. Vi kan bytte. Vi kan dessuten fint leve med det - det skriker heldigvis ikke mot oss, og vi ser det bare om lyset faller på skapet fra en viss vinkel. Ingen stor skade skjedd, og vi kommer til å la det stå. Som en påminnelse i hverdagen om at vi ikke bare må lese bruksanvisningen. Vi må også huske på å tenke selv.

PS. Har du skadet dine Ikea-fronter? Da bør du være klar over at Ikea faser ut kjøkkensystemet sitt. Fra 15. april vil alle skap og fronter ha helt nye mål. Vil du bytte eller supplere det du har, har du to år fra denne datoen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer