Forsinkelser: - Vi beklager

- Vi håper på forståelse og tålmodighet.

UTFORDRENDE: Snømengdene gjør arbeidsforholdene utfordrende. Her er nedsnødde biler og fortau på Frogner. Foto: Heiko Junge / NTB
UTFORDRENDE: Snømengdene gjør arbeidsforholdene utfordrende. Her er nedsnødde biler og fortau på Frogner. Foto: Heiko Junge / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

De siste dagene har det kommet store mengder snø på Sør- og Østlandet, som har ført til trøbbel og krevende kjøreforhold flere steder.

Til DinSide bekrefter Renovasjons- og gjenvinningsetaten i Oslo kommune og Avfall Sør - Kristiansand at avfallsinnsamling i vinterværet er utfordrende.

- Renovatørene våre står på det de kan, men dager som dette er noen av de verste de har. De får virkelig kjørt seg. Vi beklager til de som ikke får tømt avfallet sitt til vanlig tid, men håper på forståelse og tålmodighet for at dette er vanskelige forhold for oss, sier Marianne Holen, avdelingsdirektør i Renovasjons- og gjenvinningsetaten, til DinSide.

HJULBUEN: Vintervær kan føre til at hjulbuen fylles opp med snø og is. Naf har flere råd til deg som opplever at hjulbuen er full av is og snø. Video: Berit B. Njarga. Vis mer

- Store snømengder medfører utfordringer med innsamling av husholdningsavfall. Det er begrenset med kapasitet på brøytingen og flere veier er vanskelig å kjøre med store renovasjonskjøretøy. Norsk Gjenvinning Renovasjon (NGR) som samler inn husholdningsavfall for oss melder om generelt dårlig framkommelighet. I tillegg er det mange dunker som er innesnødd, forteller Lars Pedersen, kommunikasjonssjef i Avfall Sør.

Nå oppfordres folk til å skuffe fram avfallsdunkene og fjerne is og snø som ligger på topplokk og på sidene av dunkene.

- Det er viktig å måke rundt beholderne sine og fjerne snø og is fra lokkene. All hjelp tas imot med takk, sier Holen.

- Kan det bli mer forsinkelser?

- Søppeltømmingen er allerede forsinket etter innkjøring i forbindelse med jul- og nyttår - kombinert med stort snøfall. Vi henstiller husholdningskundene å la dunkene stå ute til de er tømt, svarer Pedersen i Avfall Sør.

Renovasjons- og gjenvinningsetaten i Oslo kommune håper på bedre kjøreforhold framover.

- Vi trenger fortsatt tid til å hente oss inn. Det er noe vi selvsagt beklager, men det er sånn situasjonen er akkurat nå. En liten bønn fra oss er at de som har mulighet til det, kan mellomlagre papiravfallet sitt en stund, eller levere det selv til en av gjenvinningsstasjonene våre, forteller Holen.