Ikea Vappeby:

Først med ny Spotify-funksjon

Og den kan lyse, om ikke så veldig sterkt.

FØRST: Ikeas nye Vappeby-høyttaler kan lyse og er den første høyttaleren med Spotify Tap. Foto: Ikea
FØRST: Ikeas nye Vappeby-høyttaler kan lyse og er den første høyttaleren med Spotify Tap. Foto: Ikea Vis mer
Publisert

Ikea har nettopp lansert et nytt produkt, og nok en gang er det en kombinasjon av en høyttaler og en lampe.

Modellen Vappeby følger dog ikke i fotsporene til tidligere modeller i Symfonisk-serien, som er laget i samarbeid med Sonos, men er en «vanlig» Bluetooth-høyttaler som også kan lyse.

Ikke at du kan forvente allverdens til lys fra Vappeby - oppgitt lysstyrke er bare på 20 lumen, så dette lyset er mer til dekorasjon enn til reell nytte.

IKKE NOE LESELAMPE: Med oppgitt lysstyrke på 20 lumen er lyset fra Vappeby mest til dekorasjon. Foto: Ikea
IKKE NOE LESELAMPE: Med oppgitt lysstyrke på 20 lumen er lyset fra Vappeby mest til dekorasjon. Foto: Ikea Vis mer

Spotify Tap

Funksjonen Spotify Tap har vi sett på et utvalg hodetelefoner og ørepropper, men Vappeby er den første høyttaleren som har funksjonen.

Det betyr at den har en knapp du kan trykke på, og som da bare fortsetter der du slapp sist du hørte på Spotify slik at du slipper å fiske frem mobilen. I tillegg kan du trykke på den ytterligere en gang for å få en ny sang, der Spotifys algoritmer da prøver å plukke sanger det antas at du vil like, basert på tidligere lyttehistorikk.

TRE KNAPPER: Spotify Tap, volum/pause og bluetooth-paring. Foto: Ikea
TRE KNAPPER: Spotify Tap, volum/pause og bluetooth-paring. Foto: Ikea Vis mer

Dog ser det ikke ut til at høyttaleren har muligheten til å hoppe til neste sang i en spilleliste. Du kan pause/spille musikk ved å trykke inn volumbryteren og vri på den for å justere volumet.

Lades med USB-C

Hva gjelder lampefunksjonalitet kan du regulere mellom full styrke, halv styrke og avslått, men dette er altså ikke en lampe som fungerer med Ikeas Trådfri-plattform.

Med i esken får du en USB-C-kabel til lading, men ikke ladekloss. Ikea oppgir 11-13 timers spilletid på 50% volum og med 50% lysstyrke på lampa.

Den kan fint brukes utendørs, med IP65-sertifisering, som skulle bety at den også tåler det meste av fuktig vær, men ikke neddykking. De fysiske målene er 25x17 centimeter, men Ikea oppgir ikke noe vekt på produktet utover at hele pakken veier 1,82 kg.

Som du ser av bildene er den utformet som en lanterne med håndtak og kommer i to farger - grå og blå. Prisen hos Ikea er 699 kroner.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer