Forbud mot gasspeis

Først tok de oljefyren, så parafinovnen. Nå ligger også gasspeisen tynt an

Forbudet mot fossilt brensel er utvidet.

PYNTER OPP: Flotte gasspeiser som denne gir et tilskudd til et moderne interiør. Nå er det forbudt å installere dem. Foto: Shutterstock/NTB Scanpix
PYNTER OPP: Flotte gasspeiser som denne gir et tilskudd til et moderne interiør. Nå er det forbudt å installere dem. Foto: Shutterstock/NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Om litt under tre år vil det bli forbudt å fyre med olje og parafin i norske hjem. Den 1. januar i år ble det også forbudt å bygge hus og leiligheter med nye gasspeiser basert på fossilgass.

Har du en gasspeis hjemme, kan du likevel ta det med ro. Ingen myndigheter forlanger at du skal kaste den ut.

I høringsnotatet til loven som skal forby bruk av fyringsolje og parafin, står det at «det har ikke vært vurdert å forby bruk av fossil gass».

Bare forbud mot nye peiser

Dette gjelder altså varmekilder som allerede er installert. Skal du bygge nytt, kan du krysse vekk gasspeis som alternativ.

I 2016 kom det nemlig endringer i byggeforskriften TEK10, og 1. januar i år trådte disse i kraft etter ett års nådetid. Det som står her er ikke til å misforstå:

Det er ikke tillatt å installere varmeinstallasjon for fossilt brensel.

- Markedet forsvant over natta

- Markedet for bygging av nye hus med gass som primær oppvarming forsvant mer eller mindre over natta, skriver salgsdirektør Thomas M. Edvardsen hos gassleverandøren Flogas Norge i en e-post til Dinside.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer