Fortsatt mulig å kjøpe glødelamper

Smutthull i EU-regelverket gjør det mulig å produsere og selge tradisjonelle lyspærer også etter 1. september.

Er den ikke død, likevel? Det finnes smutthull i regelverket, men det spørs om produsentene i Europa ønsker å fortsette produksjonen av glødepærer. Foto: Colourbox.com
Er den ikke død, likevel? Det finnes smutthull i regelverket, men det spørs om produsentene i Europa ønsker å fortsette produksjonen av glødepærer. Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Lørdag 1. september hamrer EU inn siste spikeren i kisten til glødelampen. Trodde vi. Nå kan det vise seg at det fortsatt kan være mulig å få kjøpt tradisjonelle lyspærer, melder den svenske Sydsvenskan, ifølge di.se.

Peker på smutthull i regelverket

Dette uten å bryte så mye som en eneste lov: Det er nemlig et smutthull i EU-forbudet som slår fast at det kun er "lamper til bruk i husholdninger" som ikke lenger kan produseres. Det vil altså være fullt mulig og lovlig å produsere glødelamper til bedrifter og industrien.

– Glødelamper til for eksempel verksteder og fabrikker kan fortsatt selges, og kan kjøpes på nettet, fullt anvendelige i vanlige hjem. Vilkåret er at det gjøres en teknisk forandring, og at emballasjen viser at det er en "spesiallampe", skriver avisen.

Det er imidlertid avhengig av at produsentene fortsetter sin produksjon.

Full utfasning

Hos belysningsprodusenten Philips Lighting er det imidlertid ikke snakk om å gjøre noen lyspærekrumspring.

– Meg bekjent er det ikke noe smutthull. Og vi kommer uansett ikke til å opprettholde produksjonen, sier Annika Brovold, markedssjef i Philips Professional Lighting til DinSide.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer