Fortviler: Returner den

Tilbakekalt panelovn tok fyr.

TILBAKEKALT: Ovnen branntilløpet skjedde i var tilbakekalt av Biltema. Foto: Biltema
TILBAKEKALT: Ovnen branntilløpet skjedde i var tilbakekalt av Biltema. Foto: Biltema Vis mer
Publisert

Brannvesenet i Vestfold måtte i går rykke ut etter meldinger om en brann i en panelovn.

– Beboer har vært veldig flink. Vedkommende hørte det smalt og gikk for å se etter hva det var. Da er det en svart stripe oppover veggen og det brenner i panelovnen. Beboer tar sitt brannslokningsapparat og tømmer det, i tillegg tas sikringene og vedkommende ringer 110 og går ut, sier underbrannmester Kim Danielsen i en uttalelse.

– Beboer har slokket brannen fullstendig, vi kontrollerte og demonterte varmeovnen.

Kan ha alvorlig feil

Brannen startet i en panelovn som først ble tilbakekalt i 2016 – en modell fra Biltema med glassfront. Panelovnen kan ha en alvorlig feil og kunder oppfordres til å slutte å bruke produktet og returnere det til Biltema.

Dessverre er det flere som fortsatt har den aktuelle panelovnen i bruk, og det er under ett år siden det ble meldt om branntilløp i samme modell.

– Vi har forståelse for at innbyggerne ikke klarer å følge med på tilbakekalte produkter. Den aktuelle varmeovnen er produsert før 2016. I tillegg er det ikke å vente at man skal huske hva man kjøpte for mer enn seks år siden, eller når det var, skriver Vestfold interkommunale brannvesen på Facebook, som oppfordrer folk til å sjekke om du har en ovn som er tilbakekalt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer