Fra boks til bolig på 90 sekunder

Miljøvennlig er det også.

Publisert
Sist oppdatert

Vi pleier gjerne å forbigå opplagte reklamestunt i stillhet, men noen er så gode at vi ikke klarer å la være. Dette er et av dem.

Trykk på en knapp

Kaffeprodusenten Illy har nemlig fått Adam Kalkin, arkitekt og kunstner, til å designe et bærekraftig hus, som får plass i en container; Illy Push Button House.

Det vil si, containeren er huset. Og, som navnet tilsier, trykk på en knapp, og den folder seg ut til et femroms hus, komplett med stue, kjøkken, spisestue, soverom og bibliotek.

Hele utfoldelsesprosessen, fra container til hus, skal ta 90 sekunder.

Alle containerens vegger folder seg ut på 90 sekunder. Foto: Evan Sung Foto: Evan Sung
Alle containerens vegger folder seg ut på 90 sekunder. Foto: Evan Sung Foto: Evan Sung Vis mer


Se bilder fra huset

Lurehus

Nå er det ikke slik at en faktisk kan bo i huset, det er mer som et hjem i hjemmet. Vi vil ikke anbefale å planlegge en Norgesferie med en slik "bærbar" hytte. på lasteplanet Trykknapphuset har nemlig ikke tak og vegger, utover de rammene kontaineren har.

Men har du en tom låve stående... ? Eller kanskje en knallidé for den hardtjobbende, som ønsker litt mer enn en skapseng - men ikke har all verdens plass på kontoret på dagtid?

Push Button House er forøvrig laget av både resirkulerte og resirkulerbare materialer.

Les også: Nå kommer miljøhusene

Huset står for tiden i New York, i Time Warner Center, og der skal det stå frem til 29. desember. Besøkende kan se seg rundt i huset, smake Illy kaffe, lære om hvordan selskapet gjør sitt for miljøet, og de oppmuntres til å gi et bidrag til Illys årlige innsamlingsaksjon "cup of excellence". I år går pengene til en skole i Etiopia, et av landene Illy kjøper kaffebønner fra.

På YouTube fant vi denne videosnutten fra en som har besøkt huset:


Kilde: Illy USA

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer