Fra krakk til kunstverk

Ikea har latt unge designspirer få resirkulere Oddvar-krakken. Hadde du fått til det samme? Se bildene!

Tro det eller ei, det fine treet var en gang en Oddvar-krakk! Foto: Ikea
Tro det eller ei, det fine treet var en gang en Oddvar-krakk! Foto: Ikea Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Hvor fingernem er du? Selv om du ublygt svarer "veldig", tør vi påstå at du ikke er like flink som de norske produktdesign-studentene ved Høgskolen i Akershus, som har brukt sine evner til å gjøre en ganske simpel trekrakk om til noe helt annet.

-Finn det perfekte trekket til Ikea-sofaen

Det er Ikea som har latt dem få herje løs på en av sine stoler, krakken Oddvar, og resultatet er både morsomt og imponerende. Dette er helt klart svært kreative designspirer, og det blir spennende å se hva de kommer med når de snart er ferdig utdannede produktdesignere.

Det kanskje mest iøyenfallende arbeidet er treet til Anja Leiknes, som er førsteårsstudent på produktdesignlinjen ved HiA. Back to Nature har hun kalt sitt arbeid:

Organisk prosess

- Først måtte jeg finne ut hva jeg kunne lage av materialet tre. Så tenkte jeg at hva er bedre enn å lage et tre? Jeg prøvde med forskjellige metoder. Jeg begynte å spikke greiner, men så fant jeg ut at bitene jeg hadde spikket av var fine å bruke som greiner, sier Leiknes.

Leiknes forteller at hun brukte rundt tre uker på å lage selve treet. Hun har brukt lim og silikon for å feste greinene. Som du ser på bildet kjenner du lett igjen krakken i den nederste delen av treet, men så blir formen mer og mer organisk.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer