Fråtser i elektronikk

Nordmenn kjøpte hele 331.000 TV-apparater i 2001. Norge har 1.955.000 husholdninger. Nesten hver femte husholdning kjøpte en ny TV i fjor.

Publisert
Sist oppdatert

EE-bransjens omsetningstall levner ingen tvil - vi elsker TV'en vår her i landet. TV-salget økte nemlig med hele 12 prosent fra 2000 til 2001. Slik er ståa i dag:

TV-Norge

Om lag 4 millioner TV-apparater er i bruk i Norge.Totalt kjøpte vi 5,23 millioner TV-apparater fra 1967 til 2001.36 prosent av norske husstander har en TV.37 prosent av husstandene har to apparater.26 prosent av husstandene har 3 eller flere apparater.1 prosent av norske husstander leier TV.1 prosent oppgir at de ikke har TV.

Totalt kjøpte nordmenn forbrukerelektronikk for 17,6 milliarder kroner. Likevel er dette en nedgang på 2,1 prosent. Flere endringer er tydelige fra 2000 til 2001.

Tendensene

I tillegg til økningen i TV-salget ser vi blant annet...

...en sterk økning i salg av satelittanlegg, musikkanlegg og DVD-spillere. ...at DVD-spillerne for alvor har nådd de store massene....et fortsatt godt salg av VHS-spillere, til tross for DVD-salget....at nesten alle solgte videokamera og satelittanlegg er digitale...en sterk nedgang i salget av mobiltelefoner, faktisk på hele 25 prosent.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer