Fremtidens dingser

Se hva som skjer når fantasien til designstudenter verden over går amok.

Denne oppvaskmaskinen er et av finalebidragene i Electrolux sin årlige designkonkurranse Design Lab. Foto: Electrolux
Denne oppvaskmaskinen er et av finalebidragene i Electrolux sin årlige designkonkurranse Design Lab. Foto: Electrolux Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Electrolux sin årlige designkonkurranse er i gang igjen. Hvert år inviterer hvitevaregiganten verdens designerspirer til å komme opp med ideer til framtidens husholdningsprodukter.

I fjor var det den østerrikske designstudenten Stefan Bushberger som vant hele sulamitten, med et redesign av en av kjøkkenets mest essensielle hvitevarer, nemlig kjøleskapet. Ideen var enkel: I stedet for å ha ett kjøleskap med én dør, så Bushberger for seg et kjøleskap bestående av mange små skap plassert på toppen av hverandre, som store legoklosser. En ganske praktisk idé for folk som bor i bofellesskap (se bilder av kjøleskapet her).

Om det prisbelønte kjøleskapet kommer i produksjon, gjenstår å se. Likevel er det mer realistisk å se for seg et slik produkt i våre hjem, enn noen av finalebidragene i årets konkurranse. For i år har Electrolux invitert studentene til å komme opp med produkter som de ser for seg kan komme i produksjon i løpet av de neste 90 årene.

Og det er tydelig at studentene har fullstendig gått av skaftet når det gjelder bidrag til konkurransen. Her finnes kjøleskap som teletransporter maten, flygende vannkaraffel, og en robot som skal gro planter på mars.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.