Fremtidens hit for småbarnsfamilier

Designpris til AHO-student.

Silikongryten kan gå rett fra platen til bordet, og du trenger ikke bry deg med grytelapper.
Silikongryten kan gå rett fra platen til bordet, og du trenger ikke bry deg med grytelapper. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Masterstudent ved AHO, Anders August Kittilsen, vant Electrolux’ nasjonale designkonkurranse 2008, med en kasserolle i silikon.

Det unike kokekarkonseptet har fokus på sikkerhet, miljøhensyn og bedre brukerfunksjonalitet på kjøkkenet.

– Mange brannskader på kjøkkenet skyldes uforsiktig omgang med varmeledende stekepanner og kasserroller. I dag produseres slike i aluminium og stål. Jeg ønsket å skape et alternativ til slike materialer. Kasserroller i silikon kan løftes fra komfyren med bare nevene selv om innholdet er fylt med kokende vann, sier nprisvinner Anders August Kittilsen i en pressemelding.

Silikonbølgen

Juryformann og instituttleder Johannes Sigurdjonsson ved Institutt for produktdesign ved NTNU, påpeker i sin begrunnelse at kokekarets materialvalg og formgiving er innovativt med stor brukerfleksibilitet.

– Materialvalget og den økte brukeranvendeligheten er spennende. I kombinasjon med nyere induksjonsteknologi vil slike kasseroller kunne bli en hit for småbarnsfamilier, men også for andre kundegrupper, sier Arne Håkon Burdal, administrerende direktør i Electrolux.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer