Fremtidens kjøleskap

Dette kjøleskapet løser et stort problem på kjøkkenet.

Stefan Buchberger er hjernen bak kjøleskapet, som skal forandre mathverdagen i bokollektivene. Foto: Kim Jansson
Stefan Buchberger er hjernen bak kjøleskapet, som skal forandre mathverdagen i bokollektivene. Foto: Kim Jansson Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

ZÜRICH: Den østerrikske designstudenten Stefan Bushberger har redesignet en av kjøkkenets mest essensielle hvitevarer: kjøleskapet.

- Det er ingenting som er mer ekkelt enn et skittent kjøleskap i et bofellesskap. Alle bruker kjøleskapet, men ingen gidder å vaske det, sier Bushberger.

Derfor har han kommet opp med ideen om å lage et kjøleskap som består av mange forskjellige små skap som settes på hverandre, som legoklosser. På den måten kan hver og en person ha ansvar for sitt eget lille kjøleskap.

I bunnen av kjøleskapet er det en base som sørger for at hele skapet blir kjølt ned.

Les også: Intelligent og gigantisk kjøleskap

Vinner av designpris

Denne uken ble Bushberger belønnet for sin geniale nyvinning. Han stakk nemlig av med førsteplassen i Electrolux sin designkonkurranse Design lab, der hundrevis av designstudenter fra hele verden konkurrerer om å komme opp med den smarteste ideen til et nytt produkt for framtiden.

Foto: Electrolux
Foto: Electrolux Vis mer


- Et kjøleskap er et vanskelig produkt å redesigne. Designeren har likevel klart å gjøre dette på en veldig morsom og uttrykksfullt, sier global designsjef på Electrolux, Henrik Otto. Han var blant dommerne som kåret kjøleskapet til det beste designet for fremtiden.

Bushberger ble belønnet med 5.000 euro, samt et halvt års hospitering på et av Electrolux' designsentre.

LES OGSÅ: Morgendagens dingser

Ikke bare for bofellesskap

Kjøleskapet er ikke bare beregnet for folk som bor i kollektiv. Det egner seg også til deg som liker å ha litt orden på matvarene.

- Du kan bruke kjøleskapet til å ha forskjellige typer matvarer i de forskjellige avlukkene. Du kan for eksempel ha fisk i en boks og drikke i en annen, forklarer Bushberger.

Utseendet på de forskjellige boksene skal etter planene kunne forandres, slik at du kan få din egen favorittfarge, eller favorittmotiv på din boks.

Foreløpig er det bare laget en prototype av kjøleskapet, og designere fra den svenske hvitevareprodusenten vil nå sette seg ned å finne ut om produktet bør settes ut på markedet. I tilfelle kan det spesielle kjøleskapet være i butikkene allerede om et par-tre år, melder Electrolux.

Årest Design lab gikk av stabelen i Zürich denne uken. DinSide kommer tilbake med flere designnyheter fra konkurransen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer