Fremtidens kjøleskap

Dette kjøleskapet løser et stort problem på kjøkkenet.

Stefan Buchberger er hjernen bak kjøleskapet, som skal forandre mathverdagen i bokollektivene. Foto: Kim Jansson
Stefan Buchberger er hjernen bak kjøleskapet, som skal forandre mathverdagen i bokollektivene. Foto: Kim Jansson Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

ZÜRICH: Den østerrikske designstudenten Stefan Bushberger har redesignet en av kjøkkenets mest essensielle hvitevarer: kjøleskapet.

- Det er ingenting som er mer ekkelt enn et skittent kjøleskap i et bofellesskap. Alle bruker kjøleskapet, men ingen gidder å vaske det, sier Bushberger.

Derfor har han kommet opp med ideen om å lage et kjøleskap som består av mange forskjellige små skap som settes på hverandre, som legoklosser. På den måten kan hver og en person ha ansvar for sitt eget lille kjøleskap.

I bunnen av kjøleskapet er det en base som sørger for at hele skapet blir kjølt ned.

Les også: Intelligent og gigantisk kjøleskap

Vinner av designpris

Denne uken ble Bushberger belønnet for sin geniale nyvinning. Han stakk nemlig av med førsteplassen i Electrolux sin designkonkurranse Design lab, der hundrevis av designstudenter fra hele verden konkurrerer om å komme opp med den smarteste ideen til et nytt produkt for framtiden.

- Et kjøleskap er et vanskelig produkt å redesigne. Designeren har likevel klart å gjøre dette på en veldig morsom og uttrykksfullt, sier global designsjef på Electrolux, Henrik Otto. Han var blant dommerne som kåret kjøleskapet til det beste designet for fremtiden.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.