Frostfri kjøleskap eller fryser fra Ikea? - Trekk ut kontakten umiddelbart

Ikea ber alle som har de aktuelle fryserne og kjøleskapene i serien Frostfri om å trekke ut kontakten umiddelbart.

IKEA OPPFORDRER TIL Å TREKKE UT KONTAKTEN: - I påvente av service, anbefaler vi alle kunder med berørte produkter å koble fra kjøleskapet og/eller fryseren umiddelbart, oppfordrer Ikea. De hevder de ikke har mottatt noen rapporter om personer som har fått skader eller elektrisk støt, men at de ikke vil inngå kompromisser når det gjelder kundenes sikkerhet. Foto: AP/NTB SCANPIX
IKEA OPPFORDRER TIL Å TREKKE UT KONTAKTEN: - I påvente av service, anbefaler vi alle kunder med berørte produkter å koble fra kjøleskapet og/eller fryseren umiddelbart, oppfordrer Ikea. De hevder de ikke har mottatt noen rapporter om personer som har fått skader eller elektrisk støt, men at de ikke vil inngå kompromisser når det gjelder kundenes sikkerhet. Foto: AP/NTB SCANPIX Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Med jevne mellomrom trekkes produkter fra markedet på grunn av feil, og det kan gjelde alt fra posesupper til Ikea-lamper og biler.

Nå har Ikea oppdaget en feil på et utvalg frysere og kjøleskap i serien «Frostfri», som kan gjøre hvitevaren strømførende og dermed lede til elektrisk støt.

Problemet gjelder et utvalg produkter produsert mellom uke 45 i 2015 og uke 7 i 2016.

I Norge er det snakk om rundt 500 produkter.

Panelfronten bak døra oppå disse produktene kan løsne eller falle av slik at hvitevaren kan bli strømførende.

De oppfordrer alle som har et slikt produkt om å trekke ut kontakten umiddelbart:

- Vi forstår at det kan oppstå ubeleilige situasjoner, men sikkerhet er førsteprioritet. Vi oppfordrer derfor alle som har et berørt produkt til å koble fra umiddelbart, sier kommunikasjonsrådgiver i Ikea, Kristian Willanger, til Dinside.

- Vi oppfordrer alle kunder til å ta kontakt få fort som mulig, slik at vi får avtale tid for å fikse kjøleskapet eller fryseren, og løse de problemene som eventuelt oppstår, sier han videre.

Gjelder dette deg?

For å sjekke om du har en av disse fryserne eller kjøleskapene, åpner du den nederste skuffen, hvor du finner en etikett med datostempling øverst i høyre hjørne.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer