Uføretrygdet får ikke krisepakke for strøm:

- Frustrerende

I oktober fikk Jannicke etterbetalt drøyt 1200 kroner av fjorårets trygd. Da ryker hele krisepakka for strøm.

FÅR IKKE KRISEPAKKE: Jannicke fikk etterbetalt drøyt 1200 kroner av fjorårets trygd i oktober. Derfor får hun ikke bostøtte i november, og heller ikke noen krisepakke for strøm. Foto: Privat
FÅR IKKE KRISEPAKKE: Jannicke fikk etterbetalt drøyt 1200 kroner av fjorårets trygd i oktober. Derfor får hun ikke bostøtte i november, og heller ikke noen krisepakke for strøm. Foto: Privat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- På lørdag oppdaget jeg at jeg ikke kommer til å få noe av krisepakka som skal gå til strømregningene, forteller Jannicke til Dagbladet.

Den ekstra store bostøtte-utbetalingen skulle være en hjelp til å dekke høye strømregninger for husholdninger med lave inntekter, går det fram av pressemeldingen fra regjeringen.

Jannicke bor sammen med sine døtre i en kommune på Sørlandet. Vi kjenner hennes fulle identitet, men har anonymisert etternavnet av hensyn til barna.

Hun er uføretrygdet og får normalt sett bostøtte oppå trygda.

- Det hender at jeg har et vikaroppdrag en dag eller to i måneden. Hvis jeg jobber én dag i måneden, får jeg ikke bostøtte neste måned.

Les hele svaret til Arbeids- og sosialdepartementet lenger nede i saken.

Får ikke krisepakke

Jannicke forteller at det å jobbe gir henne mye psykisk, men koster henne mye både økonomisk og kroppslig:

- I stedet for å ta ut bostøtta, har jeg heller gått en dag på jobb. Så har jeg blitt liggende i smerter etterpå. Det er en glede å jobbe, men det straffer seg.

Men denne måneden var det meningen at Jannicke skulle hatt bostøtte, for hun har ikke hatt noen arbeidsinntekt siden juli.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.