Brannfarlig baderomsvifte

Frykter at mange fortsatt bruker brannfarlig baderomsvifte

Sjekk om din baderomsvifte er en av de berørte.

BRANNFARLIG: Sjekk om du har en av de brannfarlige viftene på ditt bad. Foto: Vestfold Interkommunale Brannvesen
BRANNFARLIG: Sjekk om du har en av de brannfarlige viftene på ditt bad. Foto: Vestfold Interkommunale Brannvesen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I april varslet produsenten Flexit, som blant annet produserer baderomsvifter, om at de tilbakekaller en av sine baderomsvifter.

Baderomsvifta «Silent Eco» produsert innenfor en viss tidsramme, kan ha en produksjonsfeil som Flexit tror har hatt skylden i enkelte branntilløp i perioden 2012 - 2017.

Nå har selskapet sendt brev til alle landets husstander om produktet, som de tror fortsatt er i bruk i en del norske hjem.

75.000 vifter

- Vi kan ikke ta noen sjanser i saker som dette. Våre produkter skal ikke utgjøre en risiko for våre kunder. Derfor velger vi en full tilbaketrekking og sender ut brev til samtlige husstander her i landet, sier administrerende direktør Knut Skogstad i en pressemelding.

Totalt skal det være solgt rundt 75.000 slike vifter i Norge. I mai varslet selskapet at de kun hadde fått inn rundt 20 prosent av de problematiske viftene.

Er du usikker på om du har en slik vifte, kan du gå til Flexit.no og se hvordan du sjekker produksjonsdatoen på din vifte.

Det er vifter som er produsert før oktober 2017, som kan være brannfarlige.

Du får ny vifte

Skogstad anmoder alle som har det aktuelle produktet om å skru av bryteren og demontere vifta.

- Vi erstatter den med en ny. Har du en vifte som er montert av autorisert installatør og har dokumentasjon på det, vil vi også sørge for at en lokal montør montere ny vifte for deg, opplyser Skogstad.

Er din baderomsvifte en av de berørte, kan du på Flexit sine nettsider fylle ut et skjema for å få tilsendt en ny vifte fra produsenten.

Andre tilbakekallinger

Er du usikker på om du har et produkt i boligen din som kan være brannfarlig eller på andre måter farlig, er det smart å sjekke DSBs oversikt over farlige produkter.

Mens noen produkter tilbakekalles fordi de er brannfarlige, som Flexit-vifta og varmtvannsberederne fra OSO, som ble tilbakekalt i store antall i 2016, er det andre produkter som må tas av markedet av andre årsaker. Nylig tilbakekalte Ikea eksempelvis denne lampa, fordi det er fare for at den kan falle ned etter installasjon i taket.

Vær også obs på at billigvarer bestilt fra utenlandske nettbutikker i mange tilfeller kan være brannfarlige eller inneholde problematiske kjemikalier.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer