Brann:

Frykter flere nattmatbranner

Rekordmange studenter begynner nå å studere og flytter inn i egen bolig for første gang. Tryg Forsikring frykter dermed en økning av nattmatbranner.

NATTMATBRANN: Nå frykter Tryg Forsikring flere nattmatbranner etter at rekordmange har begynt å studere. Foto: JayneH813 / Shutterstock / NTB
NATTMATBRANN: Nå frykter Tryg Forsikring flere nattmatbranner etter at rekordmange har begynt å studere. Foto: JayneH813 / Shutterstock / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I disse dager begynner over 300.000 studenter på Universiteter og Høgskoler rundt om i landet.

Administrerende direktør i Norsk brannvernforening, Rolf Søtorp forteller i en pressemelding fra Tryg Forsikring at trykket øker i boligmarkedet, med flere studenter.

- Trolig vil altfor mange ta til takke med boforhold hvor brannsikkerheten ikke er ivaretatt på en god måte.

Mangler røykvarsler

Tidligere undersøkelser i regi av Brannvernforeningen og Tryg har vist at opptil 10.000 studenter mangler røykvarsler i boligen sin, og at en av fem bor i bolig uten slukkeutstyr, eller de vet ikke hvor det er. En av fire har kun en rømningsvei eller de vet ikke om flere.

Kommunikasjonsrådgiver i Tryg Forsikring, Torbjørn Brandeggen forteller i pressemeldingen at de frykter at mange studenter tilbys utleieboliger som ikke er godkjent.

- Det kan være kjellere eller loft som er bygget om, og med manglende eller for dårlige rømningsveier. Det kan være rømningsveier som er blokkert og brukes som lagringsplass, noe som er svært uheldig når det står om sekunder og man må komme seg ut i full fart i mørket.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer