Jula er tiden for endeløs kokkelering med ribbe, pinnekjøtt, skinkestek og medisterkaker. Det blir mye mat, og kanskje for mange - mye svinn.
Men for å redde julemiddagene i dagene som kommer, bør du se deg godt om etter rester som kan brukes i flere middager framover.
Har du nemlig en liten slant vin i kjøleskapet eller akkurat for lite fløte til å lage den retten du skulle, slik at du heller kjøper deg enda en ny fløteboks? Sjekk ut frysetrikset!
Enkel smakstilsetning
Cecilie Maske jobber som kokk i MatPrat.no og er veldig opptatt av å bruke opp maten.
– Det er en kjempegod ide å fryse rester av både vin og fløte for bruk i saus. De holder seg lenge i fryseren, og på denne måten tar du både vare på maten, og du kan enkelt heve smaken på sauser og supper, sier MatPrat-kokken.
Og i jula, med flere julemiddager og påfølgende restemiddager over flere dager, kan det være greit å spare litt på restene.
– En skvett rødvin gjør seg fint i sausen til juleribba og gir en fin dybde og aroma til sausen. Mange liker også å dampe pinnekjøttet med litt hvitvin, og her er jo rester flott å bruke, forteller hun.
Les artikkelen gratis
Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger