Ekstra varme i huset

Fryser du? Les dette før du kjøper vifteovn

Dyrt varmer ikke bedre enn billig.

BRRR..: Når kulda biter som verst ute, kan det bli ganske uggent inne. Da er det kjekt å ha en ekstra vifteovn. Foto: file404/Shutterstock/NTB scanpix
BRRR..: Når kulda biter som verst ute, kan det bli ganske uggent inne. Da er det kjekt å ha en ekstra vifteovn. Foto: file404/Shutterstock/NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mandag morgen denne uka ble elevene sendt hjem igjen da de kom på Kirkevoll skole i Re i Vestfold. Årsak: Det var rett og slett for kaldt til å avvikle skoledagen.

Også i andre deler av landet er det meldt streng kulde i dagene som kommer.

Ekstra varme i en fart

I en slik situasjon er det vi nordmenn løper til nærmeste elektromarked for å kjøpe oss noe som kan hjelpe oss å holde varmen.

Dersom du har tilstrekkelig oppvarming i huset, er det kanskje ikke nødvendig med ekstra varmekilder. Men i i enkelte rom, for eksempel i kjellerstuer, kan de bli ekstra hustrig når gradestokken kryper under minus 10.

Da kan det være greit å ha en ovn som kan settes inn for rask og midlertidig oppvarming. En vifteovn, for eksempel.

- Bare som nødløsning

- Vi anbefaler ikke å bruke slike vifteovner som permanent oppvarming, sier kommunikasjonsrådgiver Espen Sletvold i Enova til Dinside.

Sletvold er enig i at slike ovner egner seg godt dersom du vil varme opp rommet raskt, men mener at de helst bør brukes som en nødløsning der det ikke finnes andre muligheter.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer