Fuglehygge - ikke fugledass

Det er hyggelig med fugleliv, men det er grenser for utfoldelse.

Fuglehygge - ikke fugledass
Publisert
Sist oppdatert

Fugler kan være et hyggelig innslag, selv om man ikke tilhører den harde kjerne av fuglekikkere. I stedet for å ligge i myra med kikkert foretrekker vi å sitte innendørs og betrakte fuglene som jobber iherdig med å få i seg lekkerbiskener som vi har lagt eller hengt ut.

Men alt har en bakside, og her snakker vi i bokstavelig forstand. Godsakene skal ut igjen, det er ikke alltid like lekkert med fuglemøkk der vi selv skal oppholde oss og hvile øyet.

Hva kan du gjøre for å hindre fuglemøkk på strategiske steder på uteplassen?

Har du husket å gjøre hus og hage klar for vintersesongen?

Lokkemidler

I egen hage er mulighetene mange for å forsøke å styre hvor fuglene skal foretrekke å oppholde seg. Du kan henge opp spesielle foringskonstruksjoner i trærne, eller rett og slett kappe en kokosnøtt i to, bore et hull i kanten og sette i en snor til oppheng.

Både store og små fugler elsker kokos, også hakkespetten klarer å få tak i godsakene med noen c-momenter og trass mot gravitasjonen.

Et fuglebrett er også trivelig, plasserer du et lite hus på brettet sørger du for at også de små får sin andel, ikke bare skjæra.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer