Full 5.1 surround fra en flat boks!

Er kjæresten lei av de store og stygge høyttalerne i hjemmekinoen? Yamaha lanserer nå sitt nye lydanlegg for filmfrelste, og lover full kinolyd fra det som ligner på en flatpresset centerhøyttaler.

Publisert
Sist oppdatert

Full surroundlyd fra en enhet? Jada, vi innrømmer at vi var skeptiske når Yamaha Norge tok på seg kremmersmilet og inviterte til pressekonferanse.

Tanken bak prosjektet er imidlertid meget god, og da spesielt for alle som allerede har investert i en lekker flatTV som stuas midtpunkt. Det er tross alt ikke alltid like enkelt å få til en diskret plassering av fem store høyttalerkasser og en subwoofer. At kundegrunnlaget er stort er vi altså ikke i tvil om.

En flat enhet med alt du trenger

Så hva får du egentlig? YSP-1 består faktisk av 42-høyttalerelementer, der hvert element drives av sin separate digitale forsterker, skryter Yamaha-folket og smiler henrykt.

Alt du trenger i tillegg er altså en flatTV på 42-tommer og en DVD-spiller. Vi anbefaler også at du investerer i en subwoofer for litt fyldigere bass i de feteste eksplosjonene.

For å gi inntrykk av at du faktisk har montert ett fullt surroundanlegg, sender altså enheten ut opptil 5 lydbølger. Ved at disse reflekteres fra veggene til lytteposisjonen din, vil du faktisk oppleve at lyden kommer forfra, fra sidene og bakfra.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer