Full boligkrise for studenter

16. april bevilget sentrumsregjeringen 80 millioner kroner til nye boligprosjekter for studenter. Disse pengene skal fordeles til de ulike utdanningsistutusjonene rundt om i landet, men Universitetet i Oslo får kun 32 milloner kroner. -Dette er altfor lite, sier en svært skuffet Trond Bakke, velferdsanavarlig i SiO.

Publisert

Utdanningsinstitusjonene klarer bare å dekke 14 prosent av boligbehovet for sine studenter. Dette medfører at 120 000 studenter må leie/ kjøpe bolig i det private markedet. 40 000 studerer ved Universitetet i Oslo, men studentsamskipnaden har bare 4500 tilgjengelige boliger.

-Vedtaket fra regjeringen vil gi rundt 200 nye boliger, mens behovet er flere tusen, sier velferdsansvarlig Trond Bakke.

Jagland-regjeringen foreslo mer penger

Jagland-regjeringen foreslo å øke bevilgningene til nye studentboliger i 1998 med 20 millioner kroner, til 92 millioner kroner. Dette skulle gi rom for om lag 450 nye studentboligenheter i 1998.

Sentrumsregjeringen har justert dette beløpet til 80 millioner og 500 nye studentboliger, som i praksis vil si at man bygger flere mindre og billigere hybler.

Enormt behov

Bakke er meget skuffet. Universitetet i Oslo har et behov på 2000 - 3000 nye hybler for sine studenter, og de 500 nye må man dele med andre studentsamskipnader i landet.

-Fordelingskriteriene for å få boliger er urettferdige, og sørger for at distriktene får flere boliger når behovet er størst i Oslo, sier han. I fordelingsnøkkelen legges det vekt på utviklingen av antall studenter, andel tilflyttede studenter og situasjonen i det private boligmarkedet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer