Full forvirring om boligareal

Åtte av ti boligkunder forstår ikke de nye arealbegrepene.

Full forvirring om boligareal
Publisert
Sist oppdatert

82 prosent av takstmennene svarer nei når de blir spurt om de har inntrykk av at boligkundene er tilstrekkelig kjent med arealbegrepene som nå skal benyttes, og hva de betyr. Det viser en ny undersøkelse gjort blant landets takstmenn.

Undersøkelsen er foretatt blant medlemmer av Norges Takseringsforbund (NTF). I underkant av 400 takstmenn fra hele landet har svart.

– Dette viser at vi står overfor en stor informasjonsdugnad der alle aktører i boligomsetningen i Norge må bidra, sier administrerende direktør Arne M. Støbakk i NTF.

Han mener at de som ikke er fortrolig med arealmålene som benyttes, har et svakere utgangspunkt for å gjøre en god bolighandel enn den som har satt seg inn i regler og uttrykk.

Nye regler krymper boligen din.

Meglerne like uvitende

Takstmennene er videre spurt om de har inntrykk av at eiendomsmeglerne er godt nok kjent med arealbegrepene og bruken av dem. Også her svarer et flertall på 55 prosent nei. 31 prosent svarer ja, mens 14 prosent sier vet ikke.

– For meglerne er slik kunnskap obligatorisk, så dette må vi tro at bare er et overgangsfenomen. De nye målereglene skal være fullt og helt innført innen 1. juli. Fra da av må vi gå ut fra at dette er velkjent stoff for alle meglere, sier Støbakk.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer