Full forvirring om HD

HD klar, HD-ready eller full HD? Same-same, no difference, eller essensielle forskjeller?

For å se kvalitetsforskjellen bør tv-skjermen være større enn 42 tommer, sier Ørjan Wilhelmsen i Lefdal Elektromarked. Foto: Newswire/Lefdal
For å se kvalitetsforskjellen bør tv-skjermen være større enn 42 tommer, sier Ørjan Wilhelmsen i Lefdal Elektromarked. Foto: Newswire/Lefdal Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Ifølge en undersøkelse gjort for Lefdal Elektromarked er 64 prosent av oss forvirret om HD-begrepene, skriver Newswire i en pressemelding for selskapet. De fleste norske tv-seere vet ikke forskjell på HD-klar og full HD. Men spiller det egentlig noen rolle hva vi velger?

Kjøpe ny TV? Her er den optimale sjekklisten før TV-kjøpet

– En HD-klar skjerm med 1024 x 768 piksler kan vise bilder med 720p-oppløsning. En full HD-skjerm med 1920 x 1080 piksler kan vise bilder med 1080p-oppløsning. Jo flere piksler, desto bedre oppløsning får du på bildet, forklarer Ørjan Wilhelmsen i Lefdal i pressemeldingen.

Kvalitetsforskjellen er ifølge Wilhelmsen best synlig på skjermer som er større enn 42-tommer. Vår TV-tester er delvis enig.

Men at man må ha full HD for å få best bildekvalitet er en sannhet med modifikasjoner, eller som vår TV-tester Øyvind Paulsen uttrykte det i artikkelen Vi knuser TV-mytene: - Dette er dessverre en utbredt myte som TV-selgere har levd godt på alt for lenge.

Han skriver videre: "Hadde det vært så enkelt hadde jo alle 1080p TV-er vært like gode. Det er de ikke.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer