Full induksjon fra Siemens

Endelig kan du bruke hele induksjonstoppen på komfyren.

HVOR DU VIL: Siemens nye induksjonsplatetopp er ikke så nøye på hvor du plasserer grytene eller stekepannene dine. Den er faktisk ikke nøye i det hele tatt.
HVOR DU VIL: Siemens nye induksjonsplatetopp er ikke så nøye på hvor du plasserer grytene eller stekepannene dine. Den er faktisk ikke nøye i det hele tatt. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Amatørkokkene blant oss er glad for at det finnes rom utenfor de gamle keramiske kokeplatene - hvor ellers skal vi søle egg, kjøttdeig, saus og andre ingredienser mens vi famler oss gjennom kryptiske beskrivelser som "3 ss salt" og "fedd"?

Nå viser det seg at denne ledige plassen mellom platene ikke egentlig er laget for klønene, og at det faktisk er mulig å fjerne hele tomrommet. Siemens nye induksjonsplatetopp tar stekeovnstoppen helt ut.

Én stor kokeflate

Under årets CES 2012-messe i Las Vegas viste et underbruk av Siemens - Thermador - fram en induksjonstopp der hele overflaten kunne brukes til å plassere stekepanner og gryter. Nå viser Siemens selv fram et tilsvarende produkt, der kokeprinsippet er nøyaktig det samme.

Der vanlige induksjonstopper innholder inntil fire induksjonsspoler, har Siemens bakt inn opptil 48 slike spoler i overflaten. Dermed er det mulig å lage så mange kombinasjoner på induksjonstoppen at hele flaten oppleves som en kontinuerlig, uavbrutt kokeplate.

Kjeler og liknende kan plasseres hvor som helst og i alle mulige kombinasjoner, ettersom stekeflaten er smart nok til å knytte sammen punktene rundt én kjele til ett varmefelt. Dette stekepunktet kan så reguleres som om det var en vanlig kokeplate.

(Artikkelen fortsetter under bildespesialen):


Skjermen forandrer seg

Opptil fire gryter og stekepanner kan brukes på den keramiske overflaten samtidig, og en smart, trykkfølsom LCD-skjerm justerer seg kontinuerlig i henhold til størrelsen og formen på kjelene, og etter hvor de plasseres. Flytter du for eksempel en kjele, forandres innholdet på skjermen samtidig.

Det er også mulig å få fram manualen på skjermen på femten forskjellige språk (dette trikset bør endel andre hviteprodusenter bite seg merke i), og teknologien leveres i to ulike modeller - én med både stekeovn og induksjonstopp, og en som bare består av induksjonstoppen.

Hvor vidt modellen kommer i salg i Norge vites ikke, men en behøver ikke være sannsigerske for å tenke seg at dette er et prinsipp som har et visst potensiale, og som derfor vil dukke opp også hos andre hvitevareprodusenter etter hvert.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer