Full priskrig i byggebransjen

Fredag åpner Norges første Byggmax på Hamar. Lørdag åpner Bauhaus sitt første varehus på Liertoppen utenfor Drammen. Begge byggevaresentrene har prisgaranti, og betydelige ambisjoner for videre ekspansjon.

Publisert
Sist oppdatert

Klar, ferdig, priskrig!

Det er ikke bare billige svenske kleskjeder som etablerer seg i Norge. Fredag åpner den svenske byggevarekjeden Byggmax sitt første varehus på Hamar.

- Byggmax er byggevarebransjens Ikea, og vi har som mål å levere kvalitetsvarer til norske kunder til lavest mulig pris, sier Jon Ola Stokke, daglig leder i Byggmax Norge, til DinSide.no.

Hovedsatsningsområdet er trelast, lister, tilbehør, vinduer, dører, gulv og andre basisvarer som gipsplater, maling et cetera. Byggmax bygger litt på Ikeas prinsipp om at kunden må gjøre litt selv. - Vi kjører en selvbetjeningsmodell, og kan derfor presse prisene, sier Stokke.

Det er imidlertid ikke billigvarianter av kjente varer de satser på. Byggmax skal føre store merkenavn som Moelven på trelast. Andre merker er kanskje bedre kjent i utlandet, som den franske malingsprodusenten Caparol.

Prisgaranti

Prismessig har Byggmax satt seg som mål å ligge 10-30 prosent under dagens aktører i bransjen. I tillegg lover Stokke en prisgaranti som overgår den rigide vi kjenner til fra el-bransjen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer