Fullt på kjøkkenet?

Du blir ikke en bedre kokk av å ha kjøkkenet fylt av dyrt utstyr, sier Helle Øder Valebrokk, Norges beste amatørkokk. Tekst: Inga Ragnhild Holst/NTB Tema

KNIVSKARPT: Helle Øder Valebrokk bruker mye sitrus i matlagingen. Hun elsker å lage mat og vant Hobbykokk-NM i fjor. Foto: NTBTema/Thomas Winje Øijord/Scanpix
KNIVSKARPT: Helle Øder Valebrokk bruker mye sitrus i matlagingen. Hun elsker å lage mat og vant Hobbykokk-NM i fjor. Foto: NTBTema/Thomas Winje Øijord/Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Folket betaler villig vekk for design og teknologi til kjøkkenet.

– Unødvendig, mener Helle Øder Valebrokk (40). – Det viktigste er å ha en god knivsliper. Har du dårlig kniv, blir det pyton å lage mat, sier Valebrokk.

Hun lar stålet gli gjennom tomaten.

– Se her, en hel og fin flate. Det er mye enklere når det ikke spruter.

Slik blir billigkniven like god som proffenes kniver

Sterke meninger

Valebrokk brenner for matlaging. Når hun ikke lager mat til ektemannen Erik, skriver hun om mat i bloggen sin «Gjør hverdagen til en fest» og i en egen spalte i bladet Alt for damene. I tillegg har hun skrevet «Verdens beste kokebok – som aldri ble utgitt. Men gudene skal vite at jeg har prøvd» selges på Tronsmo bokhandel. Hun har også deltatt i mange matlagingskonkurranser, og i fjor vant hun Hobbykokk-NM. Hun har skarpe meninger om kjøkkenutstyrsmarkedet.

– Det finnes mye tøysete utstyr som ikke er særlig anvendelig. Særlig før jul kommer det mye greier som folk tror at andre kanskje trenger. Men maten blir ikke bedre om du har fancy utstyr.

Selv har hun ikke det hun kaller «en stor og fæl food processor», men nøyer seg med stavmikser og blender. Dessuten liker hun å hakke og blande ingrediensene til maten selv.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer