Fungerer det å varmebehandle ugresset?

Vi prøver ugressbrenner med gass.

FYR OG FLAMME Du skal egentlig ikke brenne ugresset, men det er vanskelig å la være. Husk å holde god avstand, både til deg selv og huset ditt! Foto: IVER NESET
FYR OG FLAMME Du skal egentlig ikke brenne ugresset, men det er vanskelig å la være. Husk å holde god avstand, både til deg selv og huset ditt! Foto: IVER NESET Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Her i Dinside har vi vært innom en rekke måter å utrydde ugress.

Vi har skrevet både om eddik og Fun Light, knivbasert ugressfjerner og bruk av ugress i maten, for å nevne noe.

Men hva med å angripe ugresset med en «flammekaster» i Rambo-stil? Det virker i hvert fall tøffere enn en å stå med rumpa i været og luke.

LES OGSÅ: Dette visste jeg ikke da jeg ble hageeier

Koster bare 199 kroner

Ugressbrennerne som proffene bruker kan menigmann nå kjøpe i mindre versjoner både hos Clas Olhson, Jula og i andre butikker.

Se hvordan ugressbrenneren fungerer: (Video: Magnus Arnkværn/Dinside) 

Disse koster bare to-tre hundrelapper, drives av gass og er enkle å bruke. Men fungerer de?

Vi lånte en Rimac-brenner til 199 kroner av Clas Ohlson og gjøv løs på hellene i hagen, der planter av ymse sort hadde vokst godt de fire ukene vi var på ferie tidligere i sommer.

LES OGSÅ: Denne fjerner ugresset med rota

Virker ikke med én gang

Varmebehandling har lenge blitt bukt for å bli kvitt uønsket vegetasjon, både på offentlige steder og i private hager. Tidligere brant man rett og slett gressplenen for å gjøre den fin, men dette er nå forbudt i flere kommuner i Norge, både av hensyn til miljøet og brannfaren.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.