Fungerer det å varmebehandle ugresset?

Vi prøver ugressbrenner med gass.

FYR OG FLAMME Du skal egentlig ikke brenne ugresset, men det er vanskelig å la være. Husk å holde god avstand, både til deg selv og huset ditt! Foto: IVER NESET
FYR OG FLAMME Du skal egentlig ikke brenne ugresset, men det er vanskelig å la være. Husk å holde god avstand, både til deg selv og huset ditt! Foto: IVER NESET Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Her i Dinside har vi vært innom en rekke måter å utrydde ugress.

Vi har skrevet både om eddik og Fun Light, knivbasert ugressfjerner og bruk av ugress i maten, for å nevne noe.

Men hva med å angripe ugresset med en «flammekaster» i Rambo-stil? Det virker i hvert fall tøffere enn en å stå med rumpa i været og luke.

LES OGSÅ: Dette visste jeg ikke da jeg ble hageeier

Koster bare 199 kroner

Ugressbrennerne som proffene bruker kan menigmann nå kjøpe i mindre versjoner både hos Clas Olhson, Jula og i andre butikker.

Se hvordan ugressbrenneren fungerer: (Video: Magnus Arnkværn/Dinside) 

Disse koster bare to-tre hundrelapper, drives av gass og er enkle å bruke. Men fungerer de?

Vi lånte en Rimac-brenner til 199 kroner av Clas Ohlson og gjøv løs på hellene i hagen, der planter av ymse sort hadde vokst godt de fire ukene vi var på ferie tidligere i sommer.

LES OGSÅ: Denne fjerner ugresset med rota

Virker ikke med én gang

Varmebehandling har lenge blitt bukt for å bli kvitt uønsket vegetasjon, både på offentlige steder og i private hager. Tidligere brant man rett og slett gressplenen for å gjøre den fin, men dette er nå forbudt i flere kommuner i Norge, både av hensyn til miljøet og brannfaren.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer