- Fyrverkeri er fortsatt tillatt

Fra 1. januar i fjor ble en rekke sorter fyrverkeri forbudt. Men det er fortsatt mye å velge mellom.

Det er nå kun profesjonelle som har lov til å sende opp pinneraketter, men du kan fortsatt nyte showet.  Foto: Colourbox
Det er nå kun profesjonelle som har lov til å sende opp pinneraketter, men du kan fortsatt nyte showet. Foto: Colourbox Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Boligeiere kan glede seg over forbudet mot at private skal skyte opp pinneraketter, men det er fortsatt mye fyrverkeri å velge mellom. Og disse kan også gjøre stor skade, både på folk og hjem.

I 2006 ble det meldt om 128 personskader og 30 andre skader som følge av fyrverkeri. Det viser tall fra Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB). Flesteparten av disse kom som følger av såkalte pinneraketter, og disse er nå forbudt.

Hovedgrunnen til dette, er de mange skadene, både på personer - og også på hus og bygninger som har tatt fyr etter uvettig omgang med fyrverkeri.

Men det betyr ikke at alt fyrverkeri er forbudt.

Les også: Så mye koster det å sende opp feil rakett

Usikkerhet rundt nye regler

En rekke forbrukere har henvendt seg til den norske fyrverkeribransjen med spørsmål om unntak fra denne regelen. Og svaret er klart: Det er kun raketter med styrepinne og fyrverkeriprodukter som kan forveksles med leketøy som er forbudt. Alt annet kan du trygt bruke lovlig - men husk å bruke det trygt.

- Nordmenn vil fortsatt ha glede av fyrverkeri på nyttårsaften, selv om noen av produktene våre har forsvunnet fra markedet, sier leder i Norsk Pyroteknisk Bransjeråd, Rolf Terkelsen i en pressemelding.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer