- Fyrverkeri er fortsatt tillatt

Glem pinnefyrverkeri som smeller høyt i luften, men det er fortsatt mye eksplosiv moro til salg.

Fra og med 1. januar i år må man være profesjonell for å sende opp såkalte pinneraketter, men det betyr ikke slutt på fyrverkeri. Foto: Colourbox
Fra og med 1. januar i år må man være profesjonell for å sende opp såkalte pinneraketter, men det betyr ikke slutt på fyrverkeri. Foto: Colourbox Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I 2006 ble det meldt om 128 personskader og 30 andre skader som følge av fyrverkeri. Det viser tall fra Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB). Flesteparten av disse kom som følger av såkalte pinneraketter, og disse er nå forbudt.

Hovedgrunnen til dette, er de mange skadene, både på personer - og også på hus og bygninger som har tatt fyr etter uvettig omgang med fyrverkeri.

Men det betyr ikke at alt fyrverkeri er forbudt.

Les også: Så mye koster det å sende opp feil rakett

Usikkerhet rundt nye regler

En rekke forbrukere har henvendt seg til den norske fyrverkeribransjen med spørsmål om unntak fra denne regelen. Og svaret er klart: Det er kun raketter med styrepinne og fyrverkeriprodukter som kan forveksles med leketøy som er forbudt. Alt annet kan du trygt bruke lovlig - men husk å bruke det trygt.

- Nordmenn vil fortsatt ha glede av fyrverkeri på nyttårsaften, selv om noen av produktene våre har forsvunnet fra markedet, sier leder i Norsk Pyroteknisk Bransjeråd, Rolf Terkelsen i en pressemelding.

Det er ikke bare stjerneskudd du nå kan fyre opp på nyttårsaften, blant annet er ennå alle former for bakkefyrverkeri fortsatt tillatt, og ifølge Norsk Pyroteknisk Bransjeråd er alt fyrverkeriet som er avbildet under tillatt:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.