Fytterakker'n for en stol!

STOCKHOLM (DinSide): Stolen Tilt vant Sköna Hems pris for Årets møbel på messen i Stockholm denne uken. Det er liten tvil om at möbelet for usikikkelige voksne slår an. Har du blitt litt mer engstelig med årene, kan vi glede deg med at den har innlagt vippestopp.

Peter Andersson, bak stolen Tilt.  (Til høyre, redaktøren av Sköna Hem.) Foto: Elisabeth Dalseg
Peter Andersson, bak stolen Tilt. (Til høyre, redaktøren av Sköna Hem.) Foto: Elisabeth Dalseg Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den svenske designeren Peter Andersson stakk av med interiørmagasinet Sköna Hems pris for Årets møbel 2006. Tilt er ikke en gyngestol, men en vippestol for deg som vil være litt ulydig, rampete. Derav navnet. Tilt betyr "vippe" på engelsk.

- Jeg ønsket å lage et møbel som oppfordrer til såkalt ulydig oppførsel, sier Andersson til DinSide. - Jeg vippet alltid på stolen på skolen, men synes det var merkelig at det ikke var lov. For ærlig talt: Det er da ikke bare barn som vipper på stolen?

Med dette som utgangspunkt ble stolen Tilt til.

- Et av de mest innteressante innspillene fikk jeg fra en sykepleierske, som sa at det er bra for barn å vippe på stolen. Det er en måte å trene opp balansen på, sier Andersson til Sköna Hem.

På gyngende grunn

Morsomt møbel, tenkte vi. Men skeptikeren i oss måtte også spørre: Kan man vippe for langt, slik at stolen velter bakover?

- Det er satt på en liten plastknott, som skal stoppe vippebevegelsen, sier Andersson. - Men helt idiotsikker er den ikke. Velger du å vippe forbi denne stoppen, er det på eget ansvar.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer