Gå for oppvaskmaskin fra Bosch, Siemens eller Miele

Disse merkene skårer best, gang på gang.

Oppvaskmaskiner fra Bosch, Siemens og Miele skårer gjennomgående høyt på tester. Her ser du en av Mieles modeller. Foto: Produsenten
Oppvaskmaskiner fra Bosch, Siemens og Miele skårer gjennomgående høyt på tester. Her ser du en av Mieles modeller. Foto: Produsenten Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Vi har mange rare maskiner på kjøkkenet som fint kunne ha blitt borte et halvår uten at vi hadde rukket å savne dem. Oppvaskmaskinen er ikke en av dem. Det er nesten en selvfølge å finne plass til oppvaskmaskinen når vi skal pusse opp kjøkkenet, ikke bare hjemme, men også på hytten.

Men hvilken skal du velge?

Tysk best i test

Det danske forbrukermagasinet Tænk har analysert testresultater for mer enn 300 modeller som har blitt testet siden 2010, og konklusjonen er klar: Noen merker klarer seg jevnt over langt bedre enn de andre.

– Miele, samt de identiske søstermerkene Bosch og Siemens, leverer oppvaskmaskiner av stabil, høy kvalitet, melder forbrukermagasinet. (Betalingstjeneste.)

Det er kanskje ikke tilfeldig at dette også i mange tilfeller er de dyreste maskinene.

Bosch og Siemens skåret blant annet høyt da ICRT testet oppvaskmaskiner i 2010, og i en test i 2011.

Hvitevarene som varer lengst

Når man skal kjøpe nye hvitevarer er det vanlig å se på to faktorer: Egenskaper og pris. Har man i tillegg tilgang på tester som viser hvor godt maskinene gjør jobben, er man godt på vei. Det er imidlertid ett kriterium som mangler i testene fra ICRT - hvor lenge hvitevarene varer.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer