Gå i fem minutter - spar millioner

Egen strandlinje utenfor hytta er selvsagt drømmen. Men det koster mange millioner. Klarer du å gå fem minutter til stranda, kan du få hytte ved sjøen til drøye halvmillionen.

Publisert

Du har lest side opp og side ned om kaksehyttene på Sør- og Østlandet som ligger i prisklasse fem til femten millioner. Kanskje har du slått fra deg drømmen om hytte ved sjøen på grunn av de skyhøye prisene. Det trenger du ikke.

Ingenting er gratis, men du kan få hytte nær sjøen i prisklassen 500.000 til en million kroner. Da må du regne med fem til ti minutters gangavstand til strandkanten. Skal du ha egen strandlinje rett utenfor hyttedøra, må du regne med et prishopp på flere millioner.

Beliggenhet avgjør

– Det som avgjør hytteprisene er beliggenhet, beliggenhet og beliggenhet. Prisene er omvendt proporsjonale med avstanden til sjøen, sier eiendomsmegler Solveig Meum i EiendomsRingen Meum AS i Fredrikstad. De selger rundt 60-70 hytter i Østfold hvert år, og merker stor etterspørsel i disse dager.

Ifølge Solveig Meum kan en dele opp hyttene ved sjøen i fire kategorier med egne priser. Kaksehyttene ligger i strandlinjen. De to rekkene bak strandlinjen kalles ofte første og andre losjerad. Avstanden mellom strandlinjen og første losjerad er kort i meter, men disse meterne utgjør millioner i prisforskjell.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer