Gadgetene som kommer straks

De er ikke her ennå, men om et par måneder kommer drømmeduppedittene på markedet. Se dem her og gled deg.

Publisert
Sist oppdatert

Gadgetene som kommer straks

  1. Billedspesial: De nye duppedittene


I følge det internasjonale PC World preger sammensmelting av flere teknologier duppedittene som kommer om kort tid.

Dette er de viktigste:

Sonys fingeravtrykkscanner

Inntil nylig var scanning av fingeruttrykk noe du kun så på film. Nå er teknologien tilgjengelig for vanlige folk. Sonys fingeravtrykkscanner FIU-900 inkluderer krypteringsenhet, og er ikke større enn selskapets Memory Stick. Den kan brukes som bærbar enhet, eller kobles til PC hvor den brukes i stedet for passordkontroll. Salgsstart er i disse dager, men prisen er ennå ikke offentliggjort.

Her finner du Data-redaksjonens tester av scannere.

Trådløs fax fra Sharp

Er fax gammeldags? Pah! Sharp lanserer nå Fappy, en trådløs faxmaskin med Bluetooth-teknologi. Den har en 5 tommers LCD-skjerm som kan tas av og bæres rundt i rommet. Du har også muligheten til å sende korte e-post-meldinger og surfe på enkelte nettsider fra vidunderet. Det har i tillegg innebygget avtalebok, som får den til å minne om en PDA. Fappy kan dessuten, med et kamera som er tilleggsutstyr, brukes som monitor for callinganlegg.

High-end DV-kamera fra JVC

JVC lanserer snart det digitale videokameraet GR-HD1, som gir mulighet for opptak i høyere kvalitet enn dagens DV-kameraer. Vi snakker om 750 og 525 bildelinjer (750-/525-line progressive). En MPEG2-redigeringspakke som følger med, gir muligheten for å redigere ramme for ramme (frame-by-frame). Kameraet har også 10X optisk zoom, 200X digital zoom, og 3.5-tommers fargeskjerm. Det lanserer i Japan i mars, og prisen vil bli rundt $3.000. Det vil senere bli lansert i Europa og USA, men tidspunktet er foreløpig ukjent.

Trykk her for å se Data-redaksjonens tester av DV-kameraer.

Sony Clié med digitalt kamera

Sony lanserer Clié PEG-NZ90, som fortsatt er en PDA. Nytt er at den har et 2.0 megapiksler sterkt digitalt kamera med videoopptaksmuligheter. Den har også MP3-spiller og diktafon samt Blutetooth-teknologi. Den funker også som fjernkontroll (!) for lyd- og bildeprodukter. Saken er allerede på markedet, og prisen er cirka $800.

Testene av digitalkameraene finner du her

Vanntett Olympus-kamera

Olympus lanserer Stylus 300 og Stylus 400, som begge er vanntette, digitale kameraer. De har henholdsvis 3,2 og 4,0 megapikslers oppløsning samt 3x optisk zoom. De anbefales ikke til dykking, men passer til lettere vannaktiviter som bading. Kameraene har 1,5 tommers skjerm. De skal ut på markedet i Japan og Europa i mars, og vil koste henholdsvis $400 og $500.


Bærbare design-DVD-spillere fra Toshiba

Toshiba er ikke mest kjent for innovativ design, men deres nye bærbare DVD-spillere SD-P1200 og SD-P2500 er flotte unntak. De har skjermer på henholdsvis 7 og 8,9 tommer, og er i widescreen-format. Begge spiller DVD-Video, DVD-R, CD, Video CD, CD-R og CD-RW. SD-P2500 spiller i tillegg DVD-Audio, og har inngang for SD/MMC-minnekort fra ditt digitale kamera. Spillerne lanseres i USA i april, og vil koste $400 og $600.

Se vår billedspesial over duppedittene som kommer på markedet om kort tid

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer