Gamle ting på nye måter

Du trenger ikke en egen dings til hver eneste lille jobb. Ofte har du det du trenger i skapet.

SMART: Drillen kan brukes til det aller meste, både med og uten ekstrautstyr. Foto: BRYNJULF BLIX
SMART: Drillen kan brukes til det aller meste, både med og uten ekstrautstyr. Foto: BRYNJULF BLIX Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Vi elsker produkter som virker og dingser som gjør livet lettere. Det er snart ikke den oppgave i hjemmet som ikke har en elektronisk dings som kan gjøre jobben lettere.

Men det er ikke alle forunt å ha plass til disse dingsene. Ei heller å ha råd til apparatene. Og kan vi forsvare det?

Da er det greit å vite hvordan man kan få mest mulig ut av det utstyret man allerede har.

Her er noen av våre favoritter:

Drillen

GIMMICK: Bosch Ixo Gourmet kommer med vinopptrekker og pepperkvern. Men du imponerer minst like mye, om du setter i en gaffel, og bruker den til å piske krem. Foto: Per Ervland
GIMMICK: Bosch Ixo Gourmet kommer med vinopptrekker og pepperkvern. Men du imponerer minst like mye, om du setter i en gaffel, og bruker den til å piske krem. Foto: Per Ervland Vis mer


Drill, skrutrekker, boremaskin ... kjær verktøygruppe har mange navn, og minst like mange bruksområder.

Du kan for eksempel skrelle epler og poteter, pusse sko - eller jekke opp bilen.

Med litt ekstrautstyr kan drillen brukes til å skrelle epler og poteter, pusse sko, jekke opp bilen, og skifte dekk.

Får du klemt inn en gaffel eller en visp, kan drillen brukes som en supereffektiv elektrisk mikser. (Husk forkle.)

Morsomt ekstrautstyr: Drill med vinopptrekker og pepperkvern

Bruker du drillen til noe annet morsomt? Tips oss gjerne i debatten!

Hårføner

ERSTATTER STRYKEJERNET: Føneren vår glatter ut de verste skrukkene.  Foto: Colourbox.com
ERSTATTER STRYKEJERNET: Føneren vår glatter ut de verste skrukkene. Foto: Colourbox.com Vis mer


Hårføner er gjerne noe vi tenker på som et feminint produkt. Det må du gjerne si, men hjemme hos oss erstatter det også et par andre hjelpemidler.

Vår supereffektive hårføner har blant annet gjort tjeneste som varmluftspistol; den gangen vi hadde glemt å fjerne all malingstapen. Ja, det tar litt lenger tid enn om vi hadde hatt en ordentlig varmluftspistol, men vi har bare trengt å bruke det én gang. De ekstra minuttene var verdt det.

Den er også en fin hjelp for å fjerne sta merkelapper fra produkter som ikke bør legges i vann.

Hårføneren kan også erstatte strykejernet. Vi henger opp skjorten på badet mens vi dusjer, og lar dampen glatte ut noen av rynkene - og så blåser vi resten med føneren. De store dukene legger vi rett på bordet, sprayer med vann, og blåser lett over - kvelden før vi skal bruke dem.

Om du ikke har helt aversjoner mot å bruke skjønnhetsprodukter på klærene dine, kan vi også anbefale rettetangen, om du har det: En kjapp og grei måte å få glattet ut skjortekragen og -ermene på.

Les mer: Smarte ting du kan gjøre med hårføneren

Kaffefilter

BESKYTTELSE: Legg kaffefilter mellom tallerkener med skjørt motiv, for å beskytte dem mot riper og hakk. Foto: Elisabeth Dalseg
BESKYTTELSE: Legg kaffefilter mellom tallerkener med skjørt motiv, for å beskytte dem mot riper og hakk. Foto: Elisabeth Dalseg Vis mer


Kaffefilter kan brukes til langt mer enn å lage trendy svart kaffe. Med et kaffefilter for hånden har du verdens beste sil - for eksempel om du vil ha tykk og god yoghurt, klar kraft eller saus.

Kaffefiltre loer ikke, og egner seg derfor både til å tørke av kjøtt, TV- og PC-skjermer, samt glassbord og vinduer.

... og er du lei av at halvparten av burgerfyllet ligger igjen i fanget? Server burgeren i et kaffefilter, og du slipper alt sølet.

Les mer: Tolv smarte ting du kan gjøre med kaffefilter

Muffinsbrettet

FRYS NED: Muffinsbrettet er perfekt for å fryse ned for eksempel kraft eller supperester - så har du klart i passe porsjoner til neste gang du trenger.  Foto: All Over Press
FRYS NED: Muffinsbrettet er perfekt for å fryse ned for eksempel kraft eller supperester - så har du klart i passe porsjoner til neste gang du trenger. Foto: All Over Press Vis mer


Den aller verste cupcakesdillen har lagt seg, men det er ingen grunn til å pensjonere muffinsbrettene. De kan brukes til mye, mye mer!

Ingen blir lei seg av porsjonsstørrelser, spesielt ikke når muffinsporsjonene er så små at man kan ta to. Lag porsjonspaier, kjøttkaker - eller hva med små omeletter i form? Perfekt å ta med i matpakken, eller en morsom måte å servere på.

Du kan også bruke muffinsbrettet til å fryse ned ulike ting i porsjonsstørrelser, som hjemmelaget kraft, vin- eller supperester.

BONUS: Har du noen muffinsformer igjen etter bakedillen også? Tre en ispinne gjennom muffinsformen, så har du en egen smeltet isfanger.

Les mer: Syv ting du kan bruke muffinsbrettet til

Aluminiumsfolie

Aluminiumsfolie er selvsagt på kjøkkenet, men kan brukes til langt mer enn å pakke ned mat som skal fryses eller i kjøleskapet, eller for å holde maten varm.

Sliter du med å stryke motstridige stoffer: Prøv å legge aluminiumsfolie mellom stoffet og strykebrettet og skru opp dampen på damstrykejernet. Aluminiumsfolien reflekterer den varme dampen tilbake i stoffet, i stedet for at strykebrettet suger den til seg.

Folie kan også erstatte maskeringstape. Ikke alle materialer er like glad i maskeringstape, og ikke alle former er like lette å dekke. Med aluminiumsfolie dekker du enkelt det du må, og så er det bare å male i vei, uten å være redd for at du søler.

Vår favoritt er uansett enkel sølvpuss: Legg aluminiumsfolie i bunnen av vasken eller en bøtte, hell på kokende vann og salt, bakepulver eller natron, for gnikkefri sølvpuss.

LES MER: Smarte ting du kan gjøre med aluminiumsfolie

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer