Gammel himmel om igjen

Står det så dårlig til i eiendomsmeglerbransjen at de ikke har råd til å ta nye bilder av himmelen?

En himmel, fire boliger. Foto: Finn.no/DinSide
En himmel, fire boliger. Foto: Finn.no/DinSide Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Da vi for litt siden bladde gjennom ledige boliger i Stavanger, i forbindelse med saken der et industrområde var duset sterkt ned bak en fotoshoppet himmel, var det en ting til som fanget vår oppmerksomhet: Himmelen var mistenkelig lik på en rekke av annonsene.

Se stor bildespesial lenger ned i artikkelen

Vi kan gjerne kverulere litt her og stille retoriske spørsmål. Tok alle bilder den samme dagen? Lå alle boligene vendt i samme retning?

Selvfølgelig ikke. Her er det lagt på en blå himmel i bakgrunnen av et bilde - for å få boligen til å fremstå bedre. Og med mange samtaler med Forbrukerombudet og meglere på baken, kan vi fastlså at det er lov å legge på blå himmel i bakgrunnen av bildet. Så lenge man ikke fjerner objekter i samme slengen, som en høyspentmast.

Ikke love mer enn boligen kan holde

Poenget med å endre på himmelen, er å få boligen til å fremstå i et bedre lys, bokstavelig talt.

- Så lenge bildene ligger innenfor hva kvaliteten på boligen kan vise til, er det helt greit, har Christian Dreyer, leder i Norges Eiendomsmeglerforbund (NEF) tidligere sagt til DinSide.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer