- Går en grense

Når du bor i et borettslag eller et sameie er det flere skrevne og uskrevne regler.

PASS PÅ: - Man kan ikke kan bruke trappeoppgangen til lagring av personlige eiendeler, sier Morten Fæste, advokat i Huseiernes landsforbund. Foto: Magnus Gjestrum Larsen
PASS PÅ: - Man kan ikke kan bruke trappeoppgangen til lagring av personlige eiendeler, sier Morten Fæste, advokat i Huseiernes landsforbund. Foto: Magnus Gjestrum Larsen Vis mer
Publisert

Derfor har Huseiernes landsforbunds advokat, Morten Fæste, oppklart en rekke av problemstillingene. Fæste påpeker at i lovverket (Eierseksjonsloven § 25 og borettslagslovens § 5-11) står det at den enkelte beboer har rett til å bruke fellesarealene til det de er beregnet til eller vanligvis brukes til.

- Noen ting er dermed åpenbare: For eksempel at man ikke kan bruke trappeoppgangen til lagring av personlige eiendeler, møbler, bildekk og liknende. Slik lagring vil også fort kunne komme i konflikt med for eksempel hensynet til brannsikkerhet, sier Fæste.

Han mener også at styret bør reagere raskt og kontant dersom noen hensetter ting som kan være til fare dersom folk må evakuere ved brann.

- Man må være litt fleksibel

Huseierne skriver videre at det er noen ting i fellesområdet som åpenbart må fjernes.

- Men så er det alle de tingene som er imellom disse åpenbare ytterkantene. Personlig mener jeg at man må være litt fleksibel og vise storsinn når man bor tett innpå hverandre, sier Fæste og fortsetter:

- Etter min mening er det først når ting åpenbart er til sjenanse eller i veien for folk at styret bør slå hardt ned på det.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.