Salgshopp for ildsteder

– Går som varmt hvetebrød

Vinter og dyr strøm fører til hopp i salget av ildsteder om dagen.

VEDFYRT: Flere og flere velger peis til å varme opp huset, nå som strømprisene er på sitt høyeste. Foto: brizmaker / Shutterstock / NTB
VEDFYRT: Flere og flere velger peis til å varme opp huset, nå som strømprisene er på sitt høyeste. Foto: brizmaker / Shutterstock / NTB Vis mer
Publisert

I disse dager er det mange som tyr til kreative løsninger for å få bukt med de stive strømprisene.

Nå viser det seg også at flere og flere velger en litt mer tradisjonell løsning for å varme opp huset.

Doblet omsetningen

Ifølge Lars Morten Ringdal, daglig leder i Alfra Varme i Geithus, har de opplevd en salgsboom det siste året. Nordmenn har investert mye penger i hjem og hytter, der det spesielt har vært en økning i salget av eksklusive ildsteder.

– Slike investeringer er ofte en kombinasjon av at kunden ønsker å bruke ildstedet som varmekilde og som et møbel i hjemmet.

Ringdal forteller at de i 2020 doblet omsetningen i dette segmentet og at salget fortsatt går godt.

– Vi har blant annet hatt mellom 10-15 prosent økning i salget av kakkelovner, som vanligvis selges for rundt 120 000 til 150 000 kroner, sier Ringdal.

Nye tall fra ildstedsbransjen viser at mange har brukt koronatiden og oppsparte midler på å investere i drømmeildstedet. Også de dyrere ovnene går nå som varmt hvetebrød.

– Det har vært en trend over mange år at nordmenn velger å bruke litt ekstra på ildstedet når de først pusser opp hjemme eller bygger seg nytt hus eller hytte. Det siste året har likevel vært helt unikt og ildstedsbransjen har hatt en god salgsoppgang, sier Brede Børud, styreleder i Norsk Varme, bransjeforeningen for bærekraftige ildsteder og skorsteiner.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.