Garanterer bolig

Mens norske studenter sliter med høy husleie, går danskene motsatt vei. Flere universiteter og høyskoler garanterer nå nye studenter hybel.

Publisert
Sist oppdatert

Allerede nå garanterer universitetsbyene Aalborg og Odense nye studenter bolig når de begynner på studiene. Målet er sikre tilsig av arbeidskraft til byene.

Attraktiv

I Odense virker garantien fra begynnelsen av dette studieåret. Boligene som studentenes garanteres, ligger i Forsvarets tidligere eiendom Odense Kaserne.

København og 19 omegnskommuner vurderer tiltaket i disse dager, mens Århus ventes å fatte et vedtak om kort tid.

- Boligene er et viktig salgsparameter for å gjøre byen attraktiv for unge mennesker. Vi har bruk for velutdannet arbeidskraft, så vi er nødt til å forebygge en nedgang i antallet unge i byen. Gjør vi ikke det, får vi et problem vi vil slite med framover, sier Poul B. Skou, boligrådmann i Aarhus, til Jyllands-Posten.

Felles løsning

I København er presset på boligmarkedet større enn i andre byer i Danmark. Derfor ønsker hovedstaden seg hjelp fra kommunene rundt. Hjelpen er kanskje på vei.

Kurt Hockerup, nestformann i Foreningen af Kommuner i Københavns Amt, går inn for en løsning sammen med overborgermesteren i København og de 19 andre borgermestre i regionen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer