Garasje: Hva kjøper vi?

BOLIG: En garasje er først og fremst praktisk, men kan også øke verdien på huset ditt. Ikke unaturlig er det dobbeltgarasjene som er mest populære.

Publisert
Sist oppdatert

I de mest populære sentrumsområdene kan en garasjeplass være verdt opp mot 900.000 kroner. Men det er ikke bare i byens snobbestrøk at det er populært med garasjer. Også i landets villaområder er det stas med eget hus til bilen.

Fiks ferdig - eller hjemmesnekret?

Har du lyst på garasje vil det ofte være mest fristende å få den fiks ferdig montert. Dessverre er det ikke alle som har råd til den luksusen.

Ifølge både Norgeshus og Igland-Garasjen er det imidlertid fullt mulig å gjøre hele, eller deler av jobben selv, og dermed spare noen tusenlapper:De rene byggesettene. Ofte kalt pre-cut. Her leveres hele garasjen i helt løse deler. Plankene skal riktignok være kuttet i riktig lengde, men alt må forøvrig settes sammen fra grunnen av. Anbefales kun for de som har snekkererfaring som ligger godt over gjennomsnittet.

Elementgarasjene. - Dette kaller vi byggesett for mannen i gata, sier Geir Gjeruldsen fra Igland. Her er ofte hele veggene ferdig montert. Hva som er montert på avhenger litt av produsent og type garasje, men ofte er dører og vinduer, samt panel inkludert. Jobben består altså av å feste dette sammen. Husk alltid at utgiftene til grunnmur kommer i tillegg, og de vil naturlig nok variere avhengig av hvordan tomten er. Garasjeprodusentene gir deg normalt alle nødvendige tegninger og planskisser for jobben.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer