Garasjeplass til 900.000

En garasjeplass i tilknytning til en veldig dyr leilighet kan være verdt nesten en million kroner.

Godt med garasje!
Godt med garasje! Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mange betaler med glede opp mot 250.000 kroner for at fire-hjulingen deres skal sove godt, tørt og trygt om natten.

Og for at de skal slippe å bruke en halv time hver kveld på å finne en lovlig p-plass. Som likevel ofte ender opp med en ulovlig - med etterfølgende parkeringsbot.

Og snakker vi om de dyre kakse-boligene kan prislappen faktisk være så høy som 600.000 til 900.000 kroner.

Heis, peis og terrasse

- Jo mindre attraktiv en leilighet er, jo mindre vil verdien av en garasjeplass i tilknytning til leiligheten også være - og omvendt, sier advokat Thorbjørn Ek.

Ifølge Ek er produksjonskostnaden for en garasje mellom 150.000 og 200.000 kroner. Og dette er ikke langt fra hva en garasjeplass i tilknytning til en vanlig leilighet er verdt.

- Men snakker vi om skikkelig dyre boliger, for eksempel en 200 kvadratmeter leilighet på Oslos beste vestkant med heis, peis og terrasse, kan garasjeeffekten være flere hundretusen kroner, kanskje mellom 600.000 og 900.000 kroner, hevder Thorbjørn Ek.

- Da er det ikke lenger snakk om matte, men om at de som i forveien kjøper så dyr en bolig er villige til å betale mye for komforten av å ha en garasje i tilknytning til leiligheten, avslutter han.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer