Vaske bort fettsprut på kjøkkenvegg

Genial «grøt»

Overflaten ble gullende ren.

VASK MED GRØT: Gamle fettrester kan sitte som støpt på veggen over komfyren, men denne blandingen er løsningen på problemet! Video: Linn Merete Rognø. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Steking på komfyren medfører som regel fettsprut på veggen over og rundt komfyren. Dette matfettet kan sitte skikkelig fast på overflaten, særlig gammel fettsprut. Og selv etter én vask kan det hende at spor av fettbelegget fremdeles synes.

Men med riktig produkt og metode, er det enkelt å rengjøre veggen for fett.

Ekspertene har gode tips – og vi har selv testet ut en hjemmelaget «vaskegrøt»!

Styr unna disse vaskemidlene

Dersom du har vasket overflaten og det likevel sitter igjen et fettbelegg, har du helt enkelt ikke benyttet riktig rengjøringsmiddel eller ikke vasket nok, mener Vibeke Scavenius, rengjøringsekspert og leder for markedsføring og kommunikasjon hos CityMaid:

- Du bør for eksempel unngå rengjøringsmidler som inneholder skuremidler, ammoniakk eller blekemidler. Det fungerer dårlig, og er også noe som vil slite på underlaget, sier Scavenius.

Hun anbefaler også å styre unna både salmiakk og tradisjonell kjøkkenspray:

- Dette kan være skadelig for helsen, sier eksperten.

Malin Skaar, rengjøringsekspert og forbrukeransvarlig hos Orkla, forteller at jo lenger du venter med å vaske av fettsprut, jo vanskeligere er det å få det bort:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer