Genialt dorull- og gardintriks

Superbillig og genialt dorulltriks gjør underverker for gardinene dine. Vi har testet det.

DORULL + GARDIN = SANT: Derfor burde du ha doruller på gardinstanga (!). Reporter/klipp: Ingebjørg Iversen. Video: Kristin Sørdal / Dinside Vis mer
Publisert

Noen har gardiner - andre foretrekker å ikke ha gardiner. Men visste du at gardiner faktisk er fornuftig av økonomiske hensyn - ikke bare for å skjerme, pynte eller mørklegge?

Det finnes mange ulike løsninger for gardinoppheng; du kan for eksempel henge gardinene på stang over vinduet, eller du kan henge dem på skinne i taket.

Trikset som vi presenterer i videoen ovenfor, er for deg med gardinstang, og gjør at gardinene dine ser ut «som en million dollar» - i stedet for et stramt katteskinn som henger slapt ned på siden av vinduet.

Og det beviser at det er veldig mye annet du kan bruke dorullene til, enn å lage nisser.

Sanker doruller

Vi leste først om trikset i den britiske avisa The Sun, som i saken «On a roll» beskriver hvordan den populære britiske bloggeren Mrs. Hinch har inspirert sine tilhengere til å samle opp doruller for å prøve trikset.

Og ifølge avisa og Mrs. Hinch sin Instagram-side, har trikset utløst en strøm av følgere som samler doruller for å prøve trikset.

Trikset er imidlertid ikke noe som den populære ryddebloggeren kan ta helt og fullt æren for:

Det har versert i poster på eksempelvis Pinterest også tidligere. Men det er kanskje først med Mrs. Hinch at dorulltrikset har nådd forsidene av de britiske sladreavisene.

SJEKK FORSKJELLEN! Bildet til venstre er før dorulltrikset, og bildet til høyre er etter dorulltrikset. Foto: Kristin Sørdal
SJEKK FORSKJELLEN! Bildet til venstre er før dorulltrikset, og bildet til høyre er etter dorulltrikset. Foto: Kristin Sørdal Vis mer

Gratis og lynkjapt

Trikset er både gratis og lynraskt å gjøre: Du trenger å samle opp noen doruller, eller du kan bruke papphylsa til kjøkkenrullen, som du kan dele opp i mindre biter.

Du kan tre dorullen rett inn på gardinstanga, eller du kan gjøre som vi fant ut ble penest: Klippe opp og brette papphylsene i endene. Det gjorde at dorullene ikke var så synlige fra siden.

PENEST: Vi synes det ble penest om vi klippet opp dorullene i endene og brettet dem ned. Da ble de ikke så synlige inn fra siden. Foto: Kristin Sørdal
PENEST: Vi synes det ble penest om vi klippet opp dorullene i endene og brettet dem ned. Da ble de ikke så synlige inn fra siden. Foto: Kristin Sørdal Vis mer

Vi synes også det var enklere å klippe opp rullen på langs, slik at vi bare kunne klipse dorullen over gardinstanga, i stedet for å måtte ta av gardina og tre dorullene på stanga mellom maljene.

Og vips, det er det!

Med dorullene som avstandsholder, henger gardinene penere og ser fyldigere ut.

Vi er i alle fall såpass imponert over at et så enkelt og gratis triks kan gjøre en så stor forskjell - og er i gang med å samle opp doruller til resten av husets gardiner.

Blant de mest populære «cleanfluencerne»

«Cleanfluencere» er en engelsk betegnelse på rydde- og vaske-influensere, som har blitt stadig mer populære.

Mrs. Hinch (Sophie Hinchliffe), er blant de mest populære i denne sjangeren.

Ifølge DailyMail, er det Mrs. Hinch som er den vaske- og rydde-influenseren som tjener mest på Instagram om dagen, nest etter ryddeguru Marie Kondo som også har hatt suksess med ryddeprogrammer på Netflix.

Mrs. Hinch har 2,9 millioner følgere, mens Marie Kondo har 3,3 millioner følgere.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer