Slik lager du dynegrøt

Genialt grøttriks

Den aller beste grøten lager seg nesten helt selv.

«Dynegrøt»: La grøten lage seg selv i en lunken ovn, mens du bærer ved og henger opp fuglebånd - eller slapper av på sofaen.
«Dynegrøt»: La grøten lage seg selv i en lunken ovn, mens du bærer ved og henger opp fuglebånd - eller slapper av på sofaen. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Skal du koke grøt, men har morsommere eller mer presserende ting å gjøre enn å røre i grøtgryta?

Det finnes selvsagt raske løsninger, men det er lite som slår den klassiske.

Hvorfor ikke prøve dynegrøt?

Bruker du denne metoden, får du perfekt, god, gammeldags grøt nesten helt uten jobb, og helt uten fare for at den svir seg i gryta.

Slik gjør du:

Alt du trenger er grøtris, vann, melk, avispapir - og tilgang på stekeovn og koketopp. Og ei gryte med lokk.

Kok opp ris og vann etter anvisning på pakken, og la det småkoke til alt vannet er kokt inn. Ha i all melken, og kok opp.
Kok opp ris og vann etter anvisning på pakken, og la det småkoke til alt vannet er kokt inn. Ha i all melken, og kok opp. Vis mer
Pakk kjelen inn i avispapir
Pakk kjelen inn i avispapir Vis mer

Etter tre timer er grøten perfekt!

Sett gryta inn i ovnen på 30-35 grader og la stå.
Sett gryta inn i ovnen på 30-35 grader og la stå. Vis mer
Etter tre timer er grøten perfekt!
Etter tre timer er grøten perfekt! Vis mer

Dynegrøt - bokstavelig talt

Er stekeovnen opptatt med annen julemat, kan du bytte ut aviser med et håndkle og en dyne.

Framgangsmåten er nesten lik, men i stedet for å pakke kjelen inn i avispapir og sette den i ovnen, kan du pakke den inn i et håndkle, og så i en dyne.

Siden du her ikke bruker noen form for oppvarming, tar det litt lenger tid enn å sette grøten i stekeovna, og du bør regne med rundt fire timer før grøten er ferdig.

Du kan sette dynegrøten hvor som helst, men velger du å lage grøten i senga, anbefaler vi å støtte den godt opp med puter, så den ikke velter.

Denne metoden har også den fordelen at du ikke bruker noe strøm.

Deler av denne artikkelen er tidligere publisert på DinSide.