Vond lukt fra toalettet

Genialt!

Derfor bør du legge plastfolie over toalettet.

DEKK TOALETTET: Å legge plastfolie over toalettåpningen kan være en god idé. Video: Linn Merete Rognø. Klipp: Tobias Fjeldvang. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Kjenner du at det plutselig har kommet en kloakklignende lukt på badet selv om ingen har gjort sitt fornødne i do? Ser du ikke noe søl og griseri på gulvet, i vasken eller i dusjen?

Veldig merkelig, tenker du kanskje. Men selv om kilden til stanken ikke er synlig med det blotte øyet, kan det i et slikt tilfelle være ganske lett å finne årsaken.

Den vonde lukten kan også være enkel å forebygge.

Her får du eksperttipsene!

Når toalettet står ubrukt

Som regel er skikkelig «drittlukt» på badet ganske åpenbar om det er toalett på badet. Men om det lukter vondt i rommet selv om ingen har brukt doen på en stund, kan nettopp dette være årsaken til kloakklukten.

- Flere har gjerne et gjestetoalett eller bad i boligen som ikke brukes like ofte som hovedbadet. Og har man hytte som man ikke oppholder seg på hver eneste uke, sier det seg selv at toalettet på hytta ikke brukes hele tiden. Da er det helt vanlig at det kan begynne å lukte vondt her, sier Kai Gustavsen, fagsjef inneklima hos Norges Astma- og Allergiforbund.

Men hvorfor skjer dette?

- Grunnen er helt enkelt at vannlåsen tørker ut dersom toalettet ikke brukes særlig ofte, sier han.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer