- Get gjør en elendig jobb

KOMMENTAR: Kundeservice? Glem det, skal du nå fram hos Get må du enten gråte eller true. Er det sånn vi vil ha det?

- Get gjør en elendig jobb
Publisert
Sist oppdatert
... til tross for at min gamle tante avlyste alle sine avtaler dagen etterpå og ventet til øyet ble vått og tørt, kom det selvfølgelig ikke en kjeft innom fra Get.


Akkurat nå dumper kabelselskapet Get ut digitaldekodere til sine borettslagskunder i Oslo for fulle mugger, og det har jeg selvsagt ingenting i mot. Bedre bildekvalitet og mulighet til økt innhold er for TV-elskere som meg et ubetinget pluss.

Det som derimot irriterer vettet av meg er framgangsmåten de bruker, og da spesielt overfor den eldre generasjon. Stikkordene er aktivering av programkort via SMS, dekodere som ikke fungerer og et kundesenter som er komplett umulig å få i tale.

Dette er ikke for amatører. De to siste ukene har jeg nemlig måttet rykke ut flere ganger til familiemedlemmer som ikke har fått dekoderne sine til å virke, og som har fått den berømte låvedøra midt i fleisen når de har prøvd å få bistand fra Get.

Her er historien som fikk blodtrykket til å stige: Torsdag 21. august fikk min tante utlevert sin Get-dekoder, og jenta som leverte den prøvde så godt hun kunne å montere den opp - uten å klare det selvfølgelig. På kontrakten, som jeg selvfølgelig har kopi av, står det imidlertid sort på hvitt:

" Noen må innom fruen fredag 22/8 med batterier! Fjernkontroll funker ikke."

Dette lovte jo bra, tenker du kanskje - men dessverre gikk alt galt etter det.

Den store stillheten følger, for til tross for at min gamle tante avlyste alle sine avtaler dagen etterpå og ventet til øyet ble vått og tørt, kom det selvfølgelig ikke en kjeft innom fra Get.

Og det stopper heller ikke der. For til tross for daglige forsøk på å få kontakt via Gets kundesenter på telefon, så kom vi vi aldri fram før samtalen ble brutt.

10. september måtte jeg rykke ut for å få en slutt på lidelsen, men heller ikke det var en dans på roser. De tre første samtalene til Gets kundesenter på 02123 ble alle brutt etter noen minutter, så da jeg endelig kom inn i køen var det ikke snakk om legge på.

Etter 44 minutter med pausemusikken fra h... i øregangen, var det heldigvis min tur. Men gleden ble kortvarig: Saksbehandleren jeg kom til jobbet med bredbånd, og ikke med TV, og ville sette meg tilbake i den riktige telefonkøen.

Det var selvfølgelig dråpen, og etter å ha truet meg til å få snakke med vaktlederen (jada, de har alltid en ansvarlig person på plass - så ikke gi deg) fikk jeg tilslutt en herremann ved navn Kristian 2895 (de oppgir altså ikke etternavn, men bruker i stedet agent-koden sin) på tråden.


Etter å ha forklart at fjernkontrollen var død (jeg hadde selvfølgelig prøvd med nye batterier), og fått en beklagelse på at en ikke hadde blitt levert, fikk jeg beskjed om at en fjernkontroll skulle bli sendt med posten dagen etter.

Hvorfor kan du ikke sende den med budbil, sa jeg - nå har vi tross alt ventet i over to uker?

- Beklager, det har vi ikke adgang til, sa Kristian, som etter en stund lot seg overtale til å dobbeltsjekke resten av bestillingen.

Svaret han kom med overrasket ikke:

- Beklager, her er det nok mer som er galt. Det programkortet du har fått passer uansett ikke til den dekoderen som er utlevert, så her må hele pakken returneres, sa en stadig spakere Kristian, som forøvrig nå helt plutselig kunne love at alt skulle bli levert med budbil dagen etter.

Og joda, Get klarte faktisk å levere dekoderen dagen derpå, og til min store overraskelse så den ut til å virke også.

Get har imidlertid en pussig tilnærming til aktivering av programkortene sine. Når du starter opp dekoderen for første gang, står det nemlig at du ikke har tilgang til kanalene dine før det har gått tre dager. Joda, det er mulig å aktivere den i løpet av kvarter om du sender dem en SMS, men her kommer en liten nyhet til mesterhjernene i Get:

Mange eldre mangler faktisk mobiltelefon.

Så hvorfor i all verden kan dere ikke aktivere programkortet automatisk når dekoderen blir levert? Det hadde garantert spart kundene deres for store doser irritasjon.

Til tross for at jeg ser på meg selv som en relativt sindig person er det som å helle bensin på bålet når jeg blir utsatt for så elendig kundebehandling, og her er noen punkter Get-ledelsen bør merke seg:

 • Når dere lover noe, skriftlig, så bør dere holde det. Selv pensjonister har faktisk annet å gjøre enn å vente på at dere aldri dukker opp.
 • Dere bør øke bemanningen på kundesenteret deres sånn at det er mulig å komme igjennom for tilbakeringingsfunksjonen deres er i beste fall en vits. Og folkens; dette er ingen overraskelse - dette har dere slitt med i så mange år at det ikke lenger finnes noen unnskyldning.
 • Når du skal selge produkter til det brede laget av befolkningen bør du gjøre det så enkelt som mulig. SMS-aktivering av programkortet nytter ikke.
 • Men hva med deg? Har du erfaringer med Get eller deres likesinnede? Del det gjerne med oss i diskusjonsgruppen under.

  Mer om

  Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer