Gi boligen en vannsjekk

Nå kan du få tilstandsrapport om VVS-utstyret ditt.

Bak pene, rene og delikate fliser kan det skjule seg både sopp og råte.  Foto: Ifi/Höganäs
Bak pene, rene og delikate fliser kan det skjule seg både sopp og råte. Foto: Ifi/Höganäs Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

En plettfri fasade på baderommet er ingen garanti mot problemer inne i gulv og vegger. Vannlekkasjer fra rør, kraner og koblinger kan fort bli en dyr affære. Nå blir det mulig å få en tilstandsrapport om alt VVS-utstyr i huset, melder Newswire.

– Vannsjekken er en sikkerhetskontroll som skal kunne påvise feil og mangler som i verste fall kan forårsake fremtidige vannskader, sier Kjell Dammen i Varme & Bad Lier Rørleggerforretning.

Kontrollen gjennomføres av en sertifisert rørlegger, som skal sjekke alle boligens VVS-installasjoner, som vaskemaskin, oppvaskmaskin, varmtvannsbereder, toalett, vannrør og koblinger.

Etter sjekken får du en skriftlig rapport, med oversikt over hva som er kontrollert, samt en vurdering av hvert enkelt punkt.

Sjekk el-anlegget ditt

Slurver med sluk

Et av de største problemområdene er sluket på badet.

– Svært mange vannskader oppstår rundt sluk. Det slurves ofte med membraner rundt sluk på bad, sier Dammen til DinSide.

Du bør være spesielt på vakt dersom du har et baderom som ble bygget på 80-tallet eller tidligere. Men heldigvis kan du ta helt enkle, og billige forholdsregler: Gjør rent i sluket.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer